ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πελώνη στο CNN Greece: Λόγω αλλαγής στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού η μίσθωση του ελικοπτέρου

Πελώνη στο CNN Greece: Λόγω αλλαγής στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού η μίσθωση του ελικοπτέρου
INTIME/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Σε άκρως αιχμηρό τόνο απάντησε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη στην επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με την τελευταία επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τήνο.

Ερωτηθείσα από το CNN Greece, για τις αιτιάσεις της Κουμουνδούρου που επικαλείται δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίσθωσε ελικόπτερο για την επιστροφή του από το νησί των Κυκλάδων, η κα Πελώνη τόνισε:

«Ο πρωθυπουργός μετέβη για ιδιωτική επίσκεψη στην Τήνο. Λόγω αλλαγής στο πρόγραμμα του μίσθωσε ιδιωτικό ελικόπτερο, γιατί δεν θα μετέτρεπε τα μέσα του στρατού σε θαλάσσια ταξί».

Κυβερνητικά στελέχη μετέδιδαν νωρίτερα προς το CNN Greece, ότι πρόκειται για μια απόλυτα διαφανή διαδικασία.

Το πρωί της Πέμπτης, σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε σχολιάσει: «Επίσημες διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου την περασμένη Παρασκευή επίμονα διαφήμιζαν ότι ο κ. Μητσοτάκης, που ξεκίνησε τις τριήμερες καλοκαιρινές αποδράσεις του, μετέβη στην Τήνο με το πλοίο της γραμμής. Λες και επρόκειτο για κάποιο κατόρθωμα που ο κ. Μητσοτάκης καταδέχτηκε να ταξιδέψει όπως οι κοινοί θνητοί».

Όπως αναφέρει, «προφανώς είχαν τους λόγους τους που έδωσαν αυτές τις διαρροές, αφού με αυτόν τον τρόπο ήθελαν να αποκρύψουν ότι θα επέστρεφε με ελικόπτερο». «Ίσως επειδή δεν ταιριάζει στο προφίλ λαϊκότητας που μάταια προσπαθούν να του φιλοτεχνήσουν», προσθέτει.

«Μετά τις μαρτυρίες πολιτών και την αποκάλυψη του Documento, όμως, από το Μέγαρο Μαξίμου αναγκάστηκαν να επιβεβαιώσουν ότι από την Τήνο επέστρεψε με ελικόπτερο», συνεχίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, επισημαίνοντας τις «διαβεβαιώσεις» ότι «αυτήν τη φορά δεν ήταν στρατιωτικό ελικόπτερο ή ελικόπτερο φίλου αλλά "μισθωμένο"».

«Αναμένουμε, λοιπόν, να δώσει στη δημοσιότητα, ως οφείλει, το όνομα της εταιρείας και το αντίτιμο που ο κ. Μητσοτάκης πλήρωσε για τη "μίσθωση"», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ