ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πελώνη για υποχρεωτικό εμβολιασμό: Όλα αξιολογούνται και όλα εξετάζονται - H ΕΜΑΚ ήταν το πρώτο βήμα

Πελώνη για υποχρεωτικό εμβολιασμό: Όλα αξιολογούνται και όλα εξετάζονται - H ΕΜΑΚ ήταν το πρώτο βήμα
INTIME/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Για τον Σεπτέμβριο παρέπεμψε τις αποφάσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, σε σχετική ερώτηση που της υποβλήθηκε κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. 

Κληθείσα να σχολιάσει την απόφαση της ΕΜΑΚ για υποχρεωτικό εμβολιασμό των πυροσβεστών, η κ. Πελώνη απάντησε πως «η απόφαση αυτή αφορά μια κρίσιμη δομή του κράτους από την οποία κανείς δεν πρέπει να λείπει. Από εκεί και πέρα, ο πρωθυπουργός έχει πει ότι θα γίνει η συζήτηση και για τους υγειονομικούς το Σεπτέμβριο και όχι όσο είναι σε εξέλιξη η μάχη. Σε κάθε περίπτωση ο εμβολιασμός των πυροσβεστών είναι το πρώτο βήμα. Όλα αξιολογούνται και όλα εξετάζονται», υπογράμμισε.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, μετά από απόφαση του ίδιου του Αρχηγού του Σώματος Στέφανου Κολοκούρη, εκδόθηκε διαταγή από το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που προβλέπει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό του συνόλου των πυροσβεστών που υπηρετούν στην ΕΜΑΚ.

Σε όσους από τους υπηρετούντες στις ΕΜΑΚ δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν προγραμματίσει τον εμβολιασμό τους κατά της COVID-19, το Αρχηγείο δίνει χρονικό περιθώριο μέχρι τις 11 Ιουνίου 2021 να τον προγραμματίσουν, εφόσον το επιθυμούν, διαφορετικά, όσοι δεν θέλουν τελικά να κάνουν το εμβόλιο, θα αντικατασταθούν από άλλους πυροσβέστες, που έχουν εμβολιαστεί και αυτοί θα μετατεθούν σε άλλες υπηρεσίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ