ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Τσίπρα κατά κυβέρνησης και Τσιάρα για το νομοσχέδιο της συνεπιμέλειας

Επίθεση Τσίπρα κατά κυβέρνησης και Τσιάρα για το νομοσχέδιο της συνεπιμέλειας
INTIME/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση την οποία αποκάλεσε «κακοποιητή της δημοκρατικής και κοινοβουλευτικής διαδικασίας» εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, όπου συζητείται και αναμένεται να ψηφιστεί αργότερα το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια, ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον πρωθυπουργό να βάλει ένα τέλος στην καραντίνα της Δημοκρατίας και το lockdown της Βουλής και επεσήμανε πως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα ανεχθεί άλλο να συμμετέχει σε μια Βουλή με κανόνες σιωπής. Για τον ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση επιχειρεί να απορροφήσει ενδεχόμενους κραδασμούς στο εσωτερικό της ΝΔ σε μια σειρά νομοσχεδίων που προκαλούν τριβές, όπως αυτό που ψηφίζεται σήμερα για τη συνεπιμέλεια τέκνων, η φαρμακευτική κάνναβη ή τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία.

Διαμήνυσε δε, ότι από σήμερα οι βουλευτές του θα εισέρχονται κανονικά στις συνεδριάσεις είτε το θέλει η κυβέρνηση είτε όχι.

Στον Αλέξη Τσίπρα απάντησε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας υπογραμμίζοντας πως«δεν είναι ζήτημα δημοκρατίας, αλλά αυτοπροστασίας και αγωνιώδους προσπάθειας να περάσουμε από δαιμονική κατάσταση όσο το δυνατόν περισσότερο αλώβητοι». Σύμφωνα με τον κ. Τασούλα η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί το επόμενο διάστημα.

«Η Βουλή ανοίγει σιγά σιγά και προσεκτικά, δεν θα κάνουμε κάτι διαφορετικό», είπε και πρόσθεσε ότι στην αίθουσα βρίσκεται το 1/3 της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κι όχι και οι 86 βουλευτές. Σύντομα η Βουλή θα μπορέσει να λειτουργήσει με μεγαλύτερη παρουσία», επεσήμανε και απαντώντας στην αποστροφή του κ .Τσίπρα να γίνει εμβολιαστικό κέντρο για τους βουλευτές είπε ότι οι βουλευτές δεν μπήκαν σε καμία χώρα με προτεραιότητα έναντι των άλλων.

«Ο κ. Τσίπρας απέδωσε ευθύνες στον Μητσοτάκη για τη λειτουργία της Βουλής, αλλά οι ευθύνες είναι δικές μου. Εγώ είμαι υπεύθυνος για Βουλή και όχι ο κ Μητσοτάκης» , είπε ακόμη.

Επί της ουσίας του νομοσχεδίου ο κ. Τσίπρας το χαρακτήρισε «αναχρονιστικό και όχι προοδευτικό» και αναφέρθηκε στις ενστάσεις Γιαννάκου. «Η κ. Γιαννάκου μίλησε για γραφεία και λεφτά κι εγώ ρωτώ: ποιοι είναι αυτοί που διαθέτουν το χρήμα και επιβάλλουν νομοθετήματα στην κυβέρνηση και στον κ. Μητσοτάκη για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα;», είπε και κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει.

«Μεταχειρίζεστε το παιδί σαν να είναι οικόπεδο για μοίρασμα μεταξύ των γονέων» , είπε και συμπλήρωσε πως τoνομοσχέδιο προσβάλλει τον παιδοκεντρικό χαρακτήρα.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας εκτελεί χρέη «αυτοφοράκια» και πως το νομοσχέδιο είναι δέσμευση του κ. Μητσοτάκη σε ισχυρές μειοψηφίες ενδιαφερομένων.

«Υποκρισία είναι το πρόσχημα περί κορωνοϊού για να διατηρήσετε σε καταστολή την κοινοβουλευτική διαδικασία», αντέτεινε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, διερωτώμενος γιατί η ονομαστική ψηφοφορία είναι υγειονομική βόμβα.

Τσιάρας: Του επιστρέφω τον χαρακτηρισμό

«Πιστεύω ότι στηρίζω το πραγματικό συμφέρον του παιδιού», υποστήριξε ο υπουργός Δικαιοσύνης και επέστρεψε τον χαρακτηρισμό που του απέδωσε. «Του επιστρέφω τον χαρακτηρισμό αυτοφωράκιας. Δεν έκανα ποτέ κάτι που δεν πίστευα», είπε και υποστήριξε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι από αυτούς που πλήττονται είναι φτωχοί άνθρωποι που παλεύουν κάθε μέρα και θέλουν να στηρίξουν τα παιδιά τους και όχι τα μεγάλα πορτοφόλια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ