ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Πολιτισμού της Σαουδικής Αραβίας

Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Πολιτισμού της Σαουδικής Αραβίας
ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Η ενίσχυση των διμερών πολιτιστικών δεσμών και ανταλλαγών καθώς και η τεχνογνωσία, που μπορεί να προσφέρει η Ελλάδα όσον αφορά την προστασία της πολιτιστικής κληρονομίας τέθηκαν επί τάπητος κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Πολιτισμού της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπα Μπαντρ μπιν Φαρχάν αλ Σαούντ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην χώρα μας.

Κατά την έναρξη της συνάντησης έλαβε χώρα ο ακόλουθος διάλογος:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Χαίρομαι πολύ που σας υποδέχομαι. Καταλαβαίνω ότι είχατε μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση με το Υπουργείο Πολιτισμού χθες. Προσβλέπουμε στην ενδυνάμωση της πολιτιστικής μας συνεργασίας και με ενδιαφέρει ιδιαίτερα η σημασία που αποδίδετε στην προστασία της μοναδικής πολιτιστικής κληρονομιάς σας. Καθώς έχουμε εμπειρία σε αυτό το ζήτημα, είμαι βέβαιος ότι έχουμε πολλά να συζητήσουμε.

Πρίγκιπας Μπαντρ μπιν Φαρχάν αλ Σαούντ: Βεβαίως. Είναι τιμή μου να βρίσκομαι εδώ σήμερα. Είχαμε μία ιδιαίτερα επιτυχημένη συνάντηση χθες και προσβλέπουμε στην ενδυνάμωση της σχέσης μας.

Νωρίτερα, με τον υπουργό Πολιτισμού της Σαουδικής Αραβίας συναντήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Στο επίκεντρο της συνάντηση βρέθηκε η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας και οι πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή, καθώς και η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών σε Ισραήλ, Παλαιστινιακά Εδάφη και Ιορδανία.

Οι επαφές του άραβα υπουργού πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Σαουδικής Αραβίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ