ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννήματα για συνεπιμέλεια: Να προχωρήσει η ίδρυση Οικογενειακού Δικαστηρίου

Γεννήματα για συνεπιμέλεια: Να προχωρήσει η ίδρυση Οικογενειακού Δικαστηρίου
INTIME/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Θέσπιση Οικογενειακού Δικαστηρίου ζήτησε από το βήμα της Βουλής η Φώφη Γεννηματά και επέκρινε την κυβέρνηση ότι οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τη συνεπιμέλεια διχάζουν την κοινωνία.

«Οι ρυθμίσεις δεν ικανοποιούν τις ανάγκες. Απεναντίας το νομοσχέδιο διχάζει την κοινωνία, δεν αποτελεί μεταρρύθμιση. Οδηγεί σε απορρύθμιση δημιουργώντας νέα προβλήματα», είπε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ που επέλεξε να φορέσει μωβ σακάκι ως ένδειξη στήριξης γυναικείων οργανώσεων κατά της κακοποίησης, που αντιδρούν στις διατάξεις του συγκεκριμένου νομοσχεδίου.

Η Φώφη Γεννηματά που βρίσκεται «αντιμέτωπη» με τέσσερις βουλευτές της που διαφωνούν με την απόφαση να καταψηφιστεί το νομοσχέδιο, ανέφερε πως το ζήτημα της συνεπιμέλειας απαιτεί διαφορετική αντιμετώπιση με προοδευτικό πρόσημο που θα έχει στο επίκεντρο το παιδί. Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά τα δικαστήρια επιβάλλεται να στελεχωθούν με εξειδικευμένους δικαστικούς λειτουργούς που θα έχουν λάβει ειδική εξειδίκευση και θα υποβοηθούνται από ειδικό προσωπικό.

«Η κυβέρνηση απορρίπτει την πρότασή μας. Εμείς θα επιμείνουμε και σύντομα θα καταθέσουμε ολοκληρωμένη πρόταση για το πως μπορεί να λειτουργήσει το οικογενειακό δικαστήριο. Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν ικανοποιούνται τα ζητήματα που υπάρχουν. Η απάντησή μας είναι όχι. Οι ρυθμίσεις δεν ικανοποιούν τις ανάγκες. Απεναντίας διχάζει την κοινωνία. Το νομοσχέδιο δεν αποτελεί μεταρρύθμιση. Οδηγεί σε απορρύθμιση δημιουργώντας νέα προβλήματα», είπε.

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ ξεκίνησε την ομιλία της με επίθεση στην κυβέρνηση για την εγκληματικότητα, χαρακτηρίζοντας show την κατάθεση από τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη φακέλου για το οργανωμένο έγκλημα στη Δικαιοσύνη.

«Είδαμε τον αρμόδιο υπουργό σε σόου με φακέλους. Με την ενέργειά του αυτή παραδέχθηκε την αδυναμία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Ομολόγησε την αδυναμία των διωκτικών αρχών και πέρασε την ευθύνη στην Δικαιοσύνη. Απαράδεκτο παιχνίδι ποιος έχει τον μουτζούρη. Κυβέρνηση προτιμά να ασχολείται με διαδηλώσεις και πανεπιστήμια και όχι με την ασφάλεια των πολιτών που απαιτούν να ζουν και εργάζονται με ασφάλεια», είπε και κάλεσε την κυβέρνηση να αξιοποιήσει τις δέκα προτάσεις που κατέθεσε το ΚΙΝΑΛ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ