ΚΙΝΑΛ για φωτιά στον Σχίνο: Άβουλοι και μοιραίοι περιμένουν τη φωτιά να σβήσει
Αιχμηρή κριτική ασκεί το Κίνημα Αλλαγής στην κυβέρνηση αναφορικά με τις ενέργειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς στον Σχίνο Κορινθίας.
«Ακόμη μια φορά απαράσκευοι, ακόμη μια φορά κατώτεροι των περιστάσεων», σχολίασε το Κίνημα Αλλαγής.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Τομέα Πολιτικής Προστασίας του ΚΙΝΑΛ: «Η πρόεδρος του Κινήματος Φώφη Γεννηματά, πριν από 3 εβδομάδες, απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση στην κυβέρνηση και την Πολιτική Προστασία για τις τραγικές συνέπειες που θα μπορούσε να έχει η κυβερνητική αβελτηρία: Κανένα έργο πρόληψης δεν είχε γίνει σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο. Ούτε και στο Σχίνο. Ούτε ζώνες πυρόσβεσης υπήρχαν ούτε καθαρισμοί έγιναν».
Επίσης το ΚΙΝΑΛ επικρίνει τα υπουργεία Περιβάλλοντος, Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών και τη Δασική Υπηρεσία πως παρακολουθούν απαθή και επισημαίνει ότι «ακόμη περιμένουμε την αποκάθαρση αρμοδιοτήτων που είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός μετά τον χιονιά και τις καταστροφές της "Μήδειας"».
Καταγγέλλει δε ότι δεν λειτούργησε «το πολυ-διαφημισμένο 112», ενώ οι δασικοί χάρτες έχουν παραπεμφθεί στις καλένδες.
«Άβουλοι και μοιραίοι, οι άνθρωποι που έχουν την ευθύνη της πρόληψης της καταστροφής παρακολουθούν τις ρίψεις των εναέριων μέσων», καταλήγει το Κίνημα Αλλαγής.
Bρεφονηπιακοί σταθμοί δημοτικού βρεφοκομείου Αθηνών: Ξεκινούν οι εγγραφές παιδιών με voucher ΕΣΠΑ
12:47
Θερμικές κάμερες και συστήματα πυρανίχνευσης σε αρχαιολογικούς χώρους - Πώς θα λειτουργούν
12:43
Στόχος αγνώστων σπίτι αστυνομικού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης: Έριξαν μπογιές και τρικάκια
12:35
Άλμα 4% στο Brent - Ξεπέρασε τα 93 δολάρια το βαρέλι καθώς ΗΠΑ και Ιράν παραμένουν σε αδιέξοδο
12:28