Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Βουλγαρίας για πανδημία και Βαλκάνια
Η πορεία της πανδημίας αλλά και η Ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ.
Ειδικότερα, στη διάρκεια της συνομιλίας συζητήθηκε η πορεία της πανδημίας και οι ενέργειες για την αντιμετώπισή της, καθώς επίσης η επιτάχυνση των εμβολιασμών και η πρόοδος που συντελείται για τη διευκόλυνση των διασυνοριακών μετακινήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησε επίσης με τον κ. Ράντεφ για την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων. Ο Πρωθυπουργός τόνισε τη σημασία της προόδου στην ενταξιακή πορεία των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων υπό την αυτονόητη προϋπόθεση της εκπλήρωσης όλων των κριτηρίων που έχει θέσει η ΕΕ.
Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Ράντεφ εξέτασαν ζητήματα διμερούς συνεργασίας, μεταξύ άλλων, στα πεδία της οικονομίας και της ενέργειας.
Σεισμός 4,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Κάσου
07:09
Ο Ρούμπιο στην Αθήνα, η Άγκυρα σε συναγερμό - Τα F35 και η μεγάλη ενεργειακή σκακιέρα
07:05
Καιρός: Συνεχίζεται η καλοκαιρία - Στους 27 βαθμούς ο υδράργυρος - «Πέφτουν» οι βοριάδες
07:00
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (07 Οκτωβρίου)
06:30