ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια

Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια
INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το απόγευμα της Πέμπτης το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια. Στην ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ το νομοσχέδιο «πέρασε» με 156 θετικές ψήφους.

Από την ψηφοφορία απείχε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αποχώρησε και το ΚΙΝΑΛ, όπως είχε προαναγγείλει, αλλά και το ΚΚΕ. Αντιθέτως, το ΚΚΕ επί της αρχής ψήφισε «παρών».

Είκοσι βουλευτές, ανάμεσά τους η Μαριέττα Γιαννάκου και η Όλγα Κεφαλογιάννη, καταψήφισαν.

Κλείνοντας τη συζήτηση ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας επεσήμανε ότι η προσπάθεια που έγινε είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Επέκρινε με δριμύτητα την αντιπολίτευση, εκτός από το ΚΚΕ, ότι αντιμετώπισε το ευαίσθητο αυτό ζήτημα με λαϊκισμό και επεσήμανε πως «οι πολίτες μας κρίνουν και κατανοούν ποιος προσπαθεί να λύσει προβλήματα και ποιος θέλει να κρύβεται και να μην αναλαμβάνει το πολιτικό κόστος».

Στρέφοντας τα πυρά του κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τον κατηγόρησε ότι στοιχήθηκε πίσω από δύο βουλευτές της ΝΔ που είχαν το θάρρος να πουν τη διαφορετική τους γνώμη.

Ο Κώστας Τσιάρας απάντησε και στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση που ανέφερε ότι στις στις 17 Μαΐου 2021, δυο ειδικοί εισηγητές του ΟΗΕ για την εξάλειψη των διακρίσεων σε βάρος των γυναικών και για τη βία κατά των γυναικών, τις αιτίες και τα αποτελέσματά της έστειλαν επιστολή στην κυβέρνηση, εκφράζοντας σοβαρές αιτιάσεις, σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια, αλλά και στον Αλέξη Τσίπρα που υιοθέτησε τους υπαινιγμούς Γιαννάκου.

«Μας κατηγορείτε για εξυπηρέτηση συμφερόντων. Να τα κατονομάσετε αλλιώς είστε υπόλογοι απέναντι στο λαό. Αν συνομίλησα με αρκετούς ήταν με ανθρώπους ταλαιπωρημένους και όχι οικονομικά ευκατάστατους. Είναι κρίμα να μιλάτε με τέτοιος όρους όταν η προσπάθειά μας ξεκίνησε από την αγωνία να βρεθεί η καλύτερη λύση για τα παιδία. Αντιλαμβάνομαι ότι η αντιπολίτευση αναζητεί επιχειρήματα για να ασκήσει κριτική αλλά όταν το κάνει με τέτοιους όρους σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα είναι λυπηρό», είπε.

Συνέστησε δε, προσοχή σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα. «Ακούστηκαν απίθανα πράγματα για παιδί βαλίτσα και παιδί οικόπεδο. Θέλει προσοχή για ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα. Η προσέγγιση με όρους μικροπολιτική και λαϊκισμού στέλνει λάθος μήνυμα. Ηταν ευκαιρία να συνεννοηθούμε . Χάθηκε. Στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων υπάρχει ένταση και άρνηση το ζήτημα είναι στο τέλος της ημέρας να αποδειχθεί ποιος είχε δίκαιο και ποιος στάθηκε από την σωστή πλευρά της ιστορίας», ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ