ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κύπρος: Συνάντηση Παναγιωτόπουλου με Αναστασιάδη και τον Αιγύπτιο ομόλογό του

Κύπρος: Συνάντηση Παναγιωτόπουλου με Αναστασιάδη και τον Αιγύπτιο ομόλογό του
Intime

Ολοκληρώθηκε σήμερα η επίσκεψη του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου στην Κύπρο, στο πλαίσιο της τριμερούς συνάντησης των υπουργών 'Αμυνας Ελλάδος - Κύπρου - Αιγύπτου.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος μετέβη στο προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας, όπου έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Η συνάντηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας επισκέφθηκε το υπουργείο 'Αμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας όπου συναντήθηκε με τον Κύπριο ομόλογό του, Χαράλαμπο Πετρίδη και τον υπουργό Άμυνας της Αιγύπτου, στρατηγό Μοχάμεντ Ζάκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις συζητήσεις με τον Χ. Πετρίδη και τον στρατηγό Μ. Ζάκι, τονίστηκε ότι η Ελλάδα, η Κύπρος και η Αίγυπτος σέβονται απόλυτα το διεθνές δίκαιο, με ενέργειες όπως είναι οι τριμερείς συναντήσεις, επιβεβαιώνουν τη διάθεσή τους να διατηρήσουν σχέσης καλής γειτονίας με όλους, επιθυμώντας τη σταθερότητα και καμία αλλαγή στο status quo της ευρύτερης περιοχής.

Παράλληλα με τη συνάντηση των τριών υπουργών 'Αμυνας, πραγματοποιήθηκαν και οι διαβουλεύσεις αντιπροσωπειών από τις τρεις χώρες, σε διμερές επίπεδο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κύπρο, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος παρακολούθησε τα εγκαίνια της υπαίθριας έκθεσης «Η Ιστορία έχει πρόσωπο», η οποία διοργανώνεται στο ιστορικό κέντρο της παλαιάς Λευκωσίας για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ