ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάρδας: Ευνοϊκή μεταχείριση για πρόσφυγες που θα επενδύσουν στην Ελλάδα

Μάρδας: Ευνοϊκή μεταχείριση για πρόσφυγες που θα επενδύσουν στην Ελλάδα
Δημήτρης Μάρδας EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο θα εξεταστεί το οικονομικό προφίλ των προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας, σε μια προσπάθεια αναζήτησης επενδύσεων, μελετά η κυβέρνηση.

Αυτό έκανε γνωστό μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, αποκαλύπτοντας πως θα υπάρξει οικονομική καταγραφή προσφύγων και μεταναστών από την κυβέρνηση.

Δουλειά μας είναι να ψάχνουμε για ξένες επενδύσεις σε όλο τον κόσμο , τόνισε ο κ. Μάρδας και πρόσθεσε: «Ψάχνουμε παντού, σε όλο τον κόσμο, στη Μέση Ανατολή, στην Άπω Ανατολή και στις ΗΠΑ. Η σκέψη είναι να γίνει μια οικονομική καταγραφή του οικονομικού προφίλ των μεταναστών. Στο σύνολο αυτό, υπάρχουν κάποιοι που έχουν χρήματα σε κάποιες τράπεζες του εξωτερικού. Αυτοί μπορούν να ενταχθούν σε μια ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία αν κάποιος φέρει 250.000 ευρώ στη χώρα, τότε θα έχει ευνοϊκή μεταχείριση στην αγορά ενός σπιτιού, αλλά και στην άδεια παραμονής στη χώρα, ενώ τα χρήματα αυτά μέσω κάποιων κινήτρων μπορεί να τα επενδύσει στη χώρα».

«Αν κάποιος Σύρος επιχειρηματίας φέρει ένα τέτοιο ποσό, μπορεί να μεταφερθεί σε ένα ενοικιαζόμενο σπίτι και συγχρόνως να επενδύσει τα χρήματα αυτά στη χώρα, με τη βοήθεια κάποιων κινήτρων», ανέφερε ο κ, Μάρδας και συνέχισε λέγοντας πως τα κέρδη που θα εξασφαλιστούν δεν θα εξαχθούν, αλλά θα παραμείνουν στη χώρα και παράλληλα μπορεί να υπάρχει ένα πρόγραμμα επιμόρφωσης και προσαρμογής στην κοινωνική ζωή της χώρας για τους ανθρώπους αυτούς.

Αποπομπή Μάρδα από την κυβέρνηση ζητά η Πιπιλή

Άμεση και έντονη ήταν η αντίδραση της Φωτεινής Πιπιλή στις δηλώσεις του Δημήτρη Μάρδα. Το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε «να αποπεμφθεί ο Δημήτρης Μάρδας από την κυβέρνηση, δεν είναι δυνατό να γίνονται τέτοιες δηλώσεις».

«Ο κ. Μάρδας έχει μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα άποψη για το τι σημαίνει ευρωπαϊκή χώρα» σχολίασε η κα Πιπιλή και πρόσθεσε πως «ο υπουργός έχει κάνει άλλες 4 με 5 άστοχες δηλώσεις στο παρελθόν, αλλά αυτή σπάει ταμεία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ