ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νομοσχέδιο για τη φαρμακευτική κάνναβη: Υπέρ πλήρους αποποινικοποίησης Παπανδρέου, Βαρουφάκης

Νομοσχέδιο για τη φαρμακευτική κάνναβη: Υπέρ πλήρους αποποινικοποίησης Παπανδρέου, Βαρουφάκης
ΙΝΤΙΜΕ / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μετά τον Γιώργο Παπανδρέου και ο Γιάνης Βαρουφάκης τάχθηκε υπέρ της πλήρους αποποινικοποίησης της χρήσης κάνναβης.

Στη Βουλή, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για τη χρήση φαρμακευτικής κάνναβης, ο πρώην πρωθυπουργός έκανε λόγο για ένα τολμηρό βήμα που θεραπεύει τον παραλογισμό, χαιρετίζοντας την τόλμη που επέδειξαν τα κόμματα που το στηρίζουν.

Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε την πάγια θέση του για πλήρη αποποινικοποίηση της ψυχαγωγικής χρήσης κάνναβης, σημειώνοντας ότι η ελεγχόμενη χρήση της θα συμβάλλει στον περιορισμό των σκληρών ναρκωτικών.

«Μακάρι και εγώ να είχα τιμηθεί με την ίδια διακομματική τόλμη, την εποχή της κρίσης» επισήμανε.

Από την πλευρά του, ο Γιάνης Βαρουφάκης ζήτησε πάντως, την απόσυρση του νομοσχεδίου, λέγοντας ότι αυτό ενισχύει τη μαφία των πολυεθνικών.

Στον αντίποδα, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο κάνει ένα βήμα για την επικίνδυνη αθώωση των ναρκωτικών στη συνείδηση των παιδιών της λαϊκής οικογένειας και θα ανοίξει το δρόμο για τη νομιμοποίηση της κάνναβης .

Υπεραμυνόμενος του νομοσχεδίου, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, επεσήμανε ότι είναι τολμηρό και τόνισε ότι «και μόνον ότι κάνουμε μία λογική συζήτηση για το όφελος στον ασθενή και την οικονομία είναι δείγμα προόδου και πολιτισμού».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ