ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Η κυβέρνηση έχει ξεγράψει τον νομό Ηλείας και τους ανθρώπους του μόχθου από τον χάρτη

Τσίπρας: Η κυβέρνηση έχει ξεγράψει τον νομό Ηλείας και τους ανθρώπους του μόχθου από τον χάρτη
ΑΝΤΡΕΑ ΜΠΟΝΕΤΙ

«Ο νομός Ηλείας είναι ξεγραμμένος από τον χάρτη για την σημερινή κυβέρνηση» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά την σύσκεψη  που είχε με τους δημάρχους  στο πλαίσιο της περιοδείας του στο νομό.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφού ενημερώθηκε για όλα τα φλέγοντα ζητήματα από τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με κυρίαρχο το ζήτημα που προέκυψε πρόσφατα με την κατάργηση των δύο πανεπιστημιακών σχολών του νομού δεσμεύτηκε ότι «τα σχέδια αυτά ακόμη κι αν σε πρώτη φάση υλοποιηθούν, πολύ σύντομα θα καταργηθούν από μία προοδευτική κυβέρνηση που θα βάλει σε προτεραιότητα το δίκιο και κυρίως το όφελος και το συμφέρον της κοινωνίας και των πολιτών και όχι τα συμφέροντα μιας μικρής ολιγαρχίας».

Με αφορμή την προώθηση των αλλαγών στον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια εν μέσω πανδημίας, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «προχωρά σε αλλαγές στην Παιδεία εν μέσω πανδημίας για να ευνοήσει ξεκάθαρα τα ιδιωτικά κολέγια, μειώνοντας κατά το ένα τρίτο τον αριθμό των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση».

«Φέτος που τα παιδιά μας δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις κάτω από συνθήκες πρωτοφανούς πίεσης εξαιτίας της πανδημίας, θα βρεθούν να ανταγωνίζονται σε δυσμενέστατες συνθήκες, καθώς περίπου 25.000-30.000 εξ’ αυτών, που θα μπορούσαν να είχαν εισαχθεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι καταδικασμένοι να αποτύχουν» σημείωσε χαρακτηριστικά ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πως μέσα σε αυτές τις συνθήκες ήδη κλείνουν πανεπιστημιακά τμήματα στην περιφέρεια, με αποτέλεσμα πολλές περιοχές να στερούνται του ευεργετήματος της παρουσίας σχολών και φοιτητών.

«Βεβαίως» κατέληξε ο κ. Τσίπρας «όλα αυτά γίνονται για έναν στόχο. Προκειμένου να ευεργετηθούν τα ιδιωτικά κολέγια και να υπάρξει αυξημένη πελατεία». Στο πλαίσιο αυτό, χαρακτήρισε «πρώτο θύμα αυτής της στρατηγικής» το νομό Ηλείας, στον οποίον κλείνουν δύο πανεπιστημιακά τμήματα, αυτό της Μουσειολογίας στον Πύργο και της Γεωπονίας στην Αμαλιάδα.

Η Εθνική Οδός

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι σε αυτά προστίθεται και η «παντελής αδιαφορία της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τη Δυτική Ελλάδα και ιδιαίτερα το Ν. Ηλείας, όπου παρέλαβε το 2019 συμβάσεις ολοκληρωμένες και εργοτάξια σε λειτουργία για το δρόμο Πάτρα-Πύργος και σήμερα είναι στις καλένδες και δεν θα ολοκληρωθεί ούτε σε πέντε χρόνια».

Σημείωσε ότι αν σε όλα αυτά προστεθεί και «η απαξίωση των δομών δημόσιας υγείας και η συνολικότερη απαξίωση της περιοχής, τότε αντιλαμβάνεται κανείς πως για τη σημερινή κυβέρνηση, ο Ν. Ηλείας είναι ξεγραμμένος απ’ τον χάρτη, όπως ξεγραμμένοι είναι και οι πολίτες εκείνοι που ζουν απ’ το μόχθο και τη δημιουργικότητα τους, αλλά δεν περιλαμβάνονται στα σχέδια της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη που είναι να ευνοήσει μονάχα συμφέροντα είτε στο χώρο της οικονομίας είτε στο χώρο της παιδείας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ