ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Η Ελλάδα δέχεται εμβολιασμένους με Sputnik, όμως η τελική απόφαση είναι της ΕΕ

Δένδιας: Η Ελλάδα δέχεται εμβολιασμένους με Sputnik, όμως η τελική απόφαση είναι της ΕΕ
Ο Νίκος Δένδιας με τον Σεργκέι Λαβρόφ στο Σότσι Russian Foreign Ministry Press Service via AP

Η Ελλάδα αναγνωρίζει και δέχεται πιστοποιητικό εμβολιασμού με το Sputnik για την είσοδο στη χώρα, εντούτοις η τελική απόφαση έγκειται στην ΕΕ, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Σότσι της Ρωσίας, σημειώνοντας πως για να υπάρξει σαφήνεια άλλη μία εναλλακτική πιθανότητα είναι ένα τεστ 72 ωρών πριν την είσοδο στη χώρα.

Σε ερώτηση Ρώσου δημοσιογράφου σχετικά με το εμβόλιο Sputnik V, o υπουργός Εξωτερικών απάντησε:

«Η Ελλάδα βεβαίως αναγνωρίζει το πιστοποιητικό όσων έχουν εμβολιαστεί με το συγκεκριμένο εμβόλιο, το Sputnik. Και κατά συνέπεια, ο οποιοσδήποτε θελήσει να εισέλθει στην Ελλάδα με ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού με το Sputnik δεν θα έχει το παραμικρό πρόβλημα».

«Όπως, επίσης -για να υπάρχει σαφήνεια ως προς την απάντηση για την είσοδο στην Ελλάδα -άλλη μια εναλλακτική πιθανότητα είναι ένα τεστ 72 ωρών πριν από την είσοδο στη χώρα» διευκρίνισε ο κ. Δένδιας επαναλαμβάνοντας πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να καλωσορίσει τους επισκέπτες της και πάντα, όλα τα χρόνια, πάρα πολλοί από αυτούς έρχονταν από τη Ρωσία.

«Από εκεί και πέρα τώρα, όσον αφορά το ζήτημα του εμβολίου, αυτό ξέρετε, από τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ, ότι εξαρτάται στην πραγματικότητα από μια απόφαση σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Και κατά συνέπεια, η χώρα μου θα ακολουθήσει αμέσως αυτή την απόφαση» αποσαφήνισε.

«Είναι προφανές ότι η χώρα μου έχει κάθε κίνητρο να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή γκάμα εμβολίων. Δεν έχουμε κανένα λόγο ή κανένα κίνητρο να μην χρησιμοποιούμε όλες τις δυνατότητες για να αντιμετωπίσουμε τον Covid. Όμως, ακριβώς επειδή δεν εξαρτάται από την Ελληνική Δημοκρατία δεν μπορώ και να σας δώσω ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ως προς αυτό» συμπλήρωσε ο κ. Δένδιας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ