ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Συμφωνεί ή όχι ο ΣΥΡΙΖΑ με την επιβολή κυρώσεων κατά της Λευκορωσίας;

ΝΔ: Συμφωνεί ή όχι ο ΣΥΡΙΖΑ με την επιβολή κυρώσεων κατά της Λευκορωσίας;
INTIME NEWS/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Να απαντήσει σχετικά με το αν συμφωνεί ή όχι με την επιβολή ευρωπαϊκών συνεπειών και κυρώσεων κατά της Λευκορωσίας, καλεί το ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ, απαντώντας στην κριτική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Αντί να ζητάει εξηγήσεις από την ελληνική κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ για το περιστατικό της κρατικής αεροπειρατείας στον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας, περιμένουμε να μας εξηγήσει γιατί στις 25 Νοεμβρίου του 2020 μαζί με τον κατάδικο ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Γ. Λαγό οι ευρωβουλευτές του ψήφισαν "όχι" σε τροπολογία ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την καταδίκη του καθεστώτος Λουκασένκο και στην απόρριψη του αιτήματος της Λευκορωσίας που ζητούσε την έκδοση του Ρ. Προτάσεβιτς», αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία.

Όπως υπογραμμίζει, «χρειάζεται μεγάλο θράσος να ζητούν και τα ρέστα και να εμφανίζονται υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όντας υποστηρικτές του καθεστώτος Λουκασένκο».

«Αντί ο ΣΥΡΙΖΑ να υιοθετεί θεωρίες συνωμοσίας και να προσπαθεί για ακόμη μια φορά να δυσφημίσει τη χώρα στο εξωτερικό, ας μας πει και αν συμφωνεί ή όχι με τη στάση που κράτησε ο πρωθυπουργός ζητώντας από την πρώτη στιγμή να υπάρξουν ευρωπαϊκές συνέπειες και κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας. Συμφωνεί ή είναι ξανά στο όχι;», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Σημειώνεται ότι με χθεσινή ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δώσει εξηγήσεις «για ένα περιστατικό που εκθέτει τη χώρα».

«Οι δηλώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου της Ryanair, σύμφωνα με τις οποίες υπήρχαν πράκτορες ξένης υπηρεσίας στο αεροσκάφος που απογειώθηκε από την Αθήνα και υποχρεώθηκε σε αναγκαστική προσγείωση στη Λευκορωσία, προκαλούν μείζονα ερωτήματα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και επισημαίνει: «Ειδικά καθώς ήταν γνωστό ότι ο Ρομάν Προτάσεβιτς καταζητείτο από το καθεστώς Λουκασένκο και είχε έρθει στην Ελλάδα στο πλαίσιο της επίσκεψης της αρχηγού της αντιπολίτευσης Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια».

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη οφείλει να δώσει εξηγήσεις για ένα περιστατικό που εκθέτει τη χώρα. Και να απαντήσει εάν το "επιτελικό κράτος" και οι ελληνικές Αρχές ελέγχουν τη δράση ξένων υπηρεσιών στο ελληνικό έδαφος ή ασχολούνται μόνο με τον "εσωτερικό εχθρό" για να γνωρίζουν "τι καπνό φουμάρει" ο κάθε νέος που συχνάζει στις πλατείες της χώρας», καταλήγει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ