ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα - Τουρκία: Τηλεδιάσκεψη για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης 26 - 27 Μαΐου

Ελλάδα - Τουρκία: Τηλεδιάσκεψη για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης 26 - 27 Μαΐου
INTIME

Τον 4ο κύκλο συναντήσεων για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, ανακοίνωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. 

Ο 4ος κύκλος της συζήτησης για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), θα πραγματοποιηθεί από 26 έως 27 Μαΐου 2021, μέσω τηλεδιασκέψεως.

«Τα υπουργεία Εθνικής Αμύνης Ελλάδος και Τουρκίας θα πραγματοποιήσουν τον 4ο κύκλο συναντήσεων για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), από 26 έως 27 Μαΐου 2021, μέσω τηλεδιασκέψεως», αναφέρει συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Τουρκικά ΜΜΕ: «Κλείδωσε» η συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου στην Αθήνα

Νωρίτερα εξάλλου, τουρκικά ΜΜΕ μετέδιδαν πως«κλείδωσε» η επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Αθήνα και η συνάντησή του με τον Νίκο Δένδια.

Σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak, ο Τσαβούσολγου αποδέχτηκε την πρόσκληση του Έλληνα υπουργού για να «συζητηθούν λεπτομερώς οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών» και θα φτάσει στη χώρα μας στις 31 Μαΐου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η συνάντηση θα έχει χαρακτήρα προπαρασκευαστικό για ενδεχόμενη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ