ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας με Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Συνάντηση Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας με Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο
ΔΤ

Την ικανοποίησή του για τη στάση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου κατά τη διάρκεια της πανδημίας εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) Μάξιμος Χαρακόπουλος.

«Να επαινεθεί η Εκκλησία της Ελλάδος, η ιεραρχία της οποίας συνετέλεσε σε σημαντικό βαθμό ώστε να τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα, προσαρμόζοντας ανάλογα και τις λειτουργικές ανάγκες. Με τις αποφάσεις που λάβατε και τα λόγια νουθεσίας μειώθηκαν δραστικά οι επιδράσεις από τις φωνές εκείνες των κάθε φύσεως και προελεύσεως αρνητών, οι οποίες παραπλανούσαν και επέφεραν ταχύτερη διάδοση της ασθένειας. Άλλωστε και η ίδια η Εκκλησία θρήνησε θύματα μεταξύ των ιερωμένων όλων των βαθμίδων», είπε ο κ. Χαρακόπουλος απευθυνόμενος στον κ.κ. Ιερώνυμο κατά τη συνάντηση που είχαν μαζί με τον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης της ΔΣΟ, Μέλος της Ρωσικής Δούμας, κ. Σεργκέι Γκαβρίλοφ, στην έδρα της Αρχιεπισκοπής.

Παράλληλα, καυτηρίασε «την εργαλειοποίηση του Ισλάμ από τη γειτονική μας Τουρκία, η οποία -όπως είπε- ταυτίζει τη θρησκεία με την πολιτική «κι αυτή η διαδικασία είναι τρομερά επικίνδυνη για τα χάσματα που δημιουργεί εντός των κοινωνιών, αλλά και στις αντιπαραθέσεις μεταξύ των κρατών».

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος πρότεινε σε συνεργασία με τη ΔΣΟ ένα πρόγραμμα φιλοξενίας στην Ελλάδα νέων παιδιών, «προκειμένου να γνωρίσουν την ανθρωπιά στην Ελλάδα, να ανταλλάξουν απόψεις» ώστε να δημιουργηθούν «ρίζες που μπορούν να φυτρώσουν και να κάνουν καλύτερους καρπούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ