ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Θετικός να συναντηθεί με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Μητσοτάκης: Θετικός να συναντηθεί με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου
O Νίκος Δένδιας και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά την πρόσφατη συνάντησή τους, στις 15 Απριλίου, στην Άγκυρα AP Photo/Burhan Ozbilici

Για την επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην Ελλάδα, που προανήγγειλαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωης, ρωτήθηκε πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στις πληροφορίες περί συνάντησής του στα Χανιά με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ελλάδα στο τέλος του μήνα και συνάντησής του με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου στο ΝΑΤΟ στα μέσα Ιουνίου, σημείωσε:

«Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ούτε να διαψεύσω αυτά τα δημοσιεύματα, καθώς δεν έχουμε ακόμα κάποια επίσημη επιβεβαίωση. Αυτό το οποίο μπορώ να σας πω είναι ότι εφόσον τα προγράμματά μας συμπέσουν, βεβαίως, και αν έρθει ο κύριος Τσαβούσογλου έχω όλη την καλή διάθεση να συναντηθώ μαζί του, όπως εξάλλου συναντήθηκε ο πρόεδρος Ερντογάν με τον υπουργό Εξωτερικών όταν πήγε στην Τουρκία.

«Και το δεύτερο το οποίο μπορώ να σας πω είναι ότι θα είμαι στα Χανιά το Σάββατο αλλά για άλλο λόγο. Είναι το μνημόσυνο του πατέρα μου, για τα τέσσερα χρόνια. Και ταυτόχρονα έχουμε μία σημαντική εκδήλωση όπου θα παρουσιάσουμε πια αναλυτικά και με όλη τη λεπτομέρεια που του αρμόζει το έργο του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης» προσέθεσε.

Τουρκικά ΜΜΕ: «Κλείδωσε» η συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου στην Αθήνα

Νωρίτερα, τουρκικά ΜΜΕ μετέδιδαν πως«κλείδωσε» η επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Αθήνα και η συνάντησή του με τον Νίκο Δένδια.

Σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak, ο Τσαβούσολγου αποδέχτηκε την πρόσκληση του Έλληνα υπουργού για να «συζητηθούν λεπτομερώς οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών» και θα φτάσει στη χώρα μας στις 31 Μαΐου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η συνάντηση θα έχει χαρακτήρα προπαρασκευαστικό για ενδεχόμενη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Πάντως τις ίδιες ημερομηνίες των διπλωματικών αυτών επαφών θα είναι σε εξέλιξη η τουρκική άσκηση «Θαλασσόλυκος», ενώ αμέσως μετά την Τουρκική άσκηση, η Ελληνική «Καταιγίδα» θα βγάλει όλο τον στόλο στο Αιγαίο, όπως σχολιάζει η ΕΡΤ.

Τέταρτος γύρος για ΜΟΕ

Εξάλλου αύριο, Τετάρτη, θα πραγματοποιηθεί ο 4ος κύκλο συναντήσεων για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

«Τα υπουργεία Εθνικής Αμύνης Ελλάδος και Τουρκίας θα πραγματοποιήσουν τον 4ο κύκλο συναντήσεων για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), από 26 έως 27 Μαΐου 2021, μέσω τηλεδιασκέψεως», αναφέρει συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ