ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιθανή συμπληρωματική μήνυση Παππά σε Κελέτση

Πιθανή συμπληρωματική μήνυση Παππά σε Κελέτση
ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του Χρήστου Καλογρίτσα στην Προανακριτική Επιτροπή για τον Νίκο Παππά.

Η εκτίμηση στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι από την κατάθεση του κ. Καλογρίτσα δεν στοιχειοθετείται κανένα ποινικό αδίκημα. Πηγές της Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι ακόμα και η Νέα Δημοκρατία περίμενε περισσότερα πράγματα από τον μάρτυρα. Ωστόσο, όσα κατατέθηκαν στην Προανακριτική ήταν πενιχρά, με αποτέλεσμα να προκληθεί εκνευρισμός στους βουλευτές της συμπολίτευσης.

Επιπλέον, ο ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι οι αφηγήσεις του κ. Καλογρίτσα είναι αντιφατικές. Άλλοτε λέει ότι ήταν απλώς «μπροστινός» στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, χωρίς να βάλει χρήματα, και άλλοτε ότι έβαλε εκατομμύρια. Το πρόβλημα του κ. Καλογρίτσα είναι ότι αν επιμείνει στα περί «μπροστινού» ενοχοποιεί αυτομάτως, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ πάντα, τον εαυτό του και τον γιο του Βλαδίμηρο ο οποίος στο φάκελο για τις τηλεοπτικές άδειες έχει καταθέσει βεβαιώσεις και εξτρέ τραπεζών για χρήματα που ο ίδιος δήλωνε ότι διέθετε.

Νέα ένταση για τα πρακτικά

Εντωμεταξύ προέκυψε εκ νέου θέμα με τα πρακτικά της Προανακριτικής. Σε ανάρτησή της η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Προανακριτικής, Θεοδώρα Τζάκρη, ανέφερε:

«Διαπιστώνω από την ανάγνωση των πρακτικών της χθεσινής συνεδρίασης της 25ης Μαϊου της Προανακριτικής Επιτροπής, στην οποία συνεχίστηκε η κατάθεση του μάρτυρα Χρήστου Καλογρίτσα, ότι δεν υπάρχουν οι παρεμβάσεις των βουλευτών – μελών της ΝΔ στην Προανακριτική προς τον μάρτυρα Χρήστο Καλογρίτσα.

Η κ. Τζάκρη προσθέτει ότι:

«Η επανάληψη της πρακτικής από τον πρόεδρο της Προνακριτικής κ. Σταύρο Κελέτση να βγάζει επιλεκτικά κομμάτια από τις τοποθετήσεις των μελών της Επιτροπής και τις καταθέσεις των μαρτύρων που εξετάζονται από αυτούς, αποτελεί εγκληματική συμπεριφορά, η οποία κολάζεται από διαφορετικές διατάξεις του Ποινικού Κώδικα.»

Μήνυση Παππά

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πιθανό ο κ. Παππάς να καταθέσει συμπληρωματική μήνυση εναντίον του κ. Κελέτση. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη καταθέσει μήνυση εναντίον του προέδρου της Προανακριτικής για τα αδικήματα της ψευδούς βεβαίωσης, της πλαστογραφίας και της παράβασης καθήκοντος.

Στη μήνυση ο κ. Παππάς αναφερόμενος στα πρακτικά κάνει λόγο « σοβαρές ελλείψεις σε ουσιώδεις δηλώσεις του εξετασθέντος μάρτυρα, όπως για παράδειγμα η ανάκληση του προηγούμενου ισχυρισμού περί ύπαρξης γραπτών μηνυμάτων, που δήθεν επιβεβαιώνουν τους κατατεθέντες ισχυρισμούς του, καθώς και οι ανωτέρω διάλογοι μεταξύ των μελών της επιτροπής, και δη του προέδρου αυτής, Σταύρο Κελέτση, και της εισηγήτριας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρας Τζάκρη».΄

Οι εκτιμήσεις

Ανεξαρτήτως των εξελίξεων στην Προανακριτική, στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν προειλημμένη την πολιτική απόφαση της Νέας Δημοκρατίας για παραπομπή του Νίκου Παππά. Σε άλλη περίπτωση, η πολιτική ζημιά για το κυβερνητικό στρατόπεδο θα είναι μη διαχειρίσιμη. Η Κουμουνδούρου εκτιμά ότι θα επιλεγεί μια λύση ώστε η υπόθεση να «σέρνεται» μέχρι τις εκλογές, στο πλαίσιο ενός πολέμου φθοράς κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ