ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες νιώθουν ότι το κράτος είναι στο ύψος των περιστάσεων»

Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες νιώθουν ότι το κράτος είναι στο ύψος των περιστάσεων»
ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

«Τα βασικά δικαιώματα και το κράτος δικαίου δεν τέθηκαν εν αμφιβόλω, παρά την πανδημία, κι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια της διαδικτυακής συζήτησης που είχε με τον καθηγητή Δημόσιας Συζήτησης του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, Ντάνιελ Ζίμπλατ και Έλληνες ακαδημαϊκούς, την οποία οργάνωσε η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος, με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

«Τηρήσαμε τη συνταγματική μας παράδοση με κάθε τρόπο, προστατεύσαμε και διασφαλίσαμε ακριβώς αυτή την κληρονομιά, παρά τα εξαιρετικά μέτρα που κληθήκαμε να λάβουμε σε μια εξαιρετική συνθήκη, μέτρα που ήταν απολύτως απαραίτητα και, βεβαίως, θα αρθούν όταν πάψουμε να αντιμετωπίζουμε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση του υλοποιεί, εν καιρώ κρίσης, πολιτικές που δημιουργούν δεσμούς εμπιστοσύνης ανάμεσα στο κράτος και τους πολίτες, ως προς τη δυνατότητα του κράτους να αντιμετωπίσει μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, και παρατήρησε πως «για πρώτη φορά οι Έλληνες νιώθουν ότι το κράτος είναι στο ύψος των περιστάσεων, με τρόπο τόσο εξατομικευμένο, όσο και ψηφιακό».

Για τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «βιώσαμε την άνοδο και την κατάρρευση ενός λαϊκιστικού κόμματος και έχουμε επανέλθει στο δόμο της ευμάρειας». Αναφέρθηκε στο σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν» και σημείωσε πως η ΝΔ ήταν «στόχος μίσους» όχι για τις ιδέες τους, αλλά για το ποιοι είναι.

Στη συζήτηση πήραν μέρος ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, καθηγητής του ΑΠΘ, η πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου Χριστίνα Κουλούρη, η Elaine Papoulias, εκτελεστική διευθύντρια του Minda de Gunzburg, Κέντρου Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και τον συντονισμό είχε ο Δημήτρης Καιρίδης, βουλευτής της Ν.Δ και καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Στην έναρξη της συζήτησης τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος Σταύρος Ανδρεάδης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ