ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στη Βουλή

Χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στη Βουλή
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων, «ανεβάζοντας» τον αριθμό των βουλευτών που παραβρίσκονται στις συνεδριάσεις της Ολομέλειας σε 120.

Σύμφωνα με την απόφαση, ανάλογη αύξηση των βουλευτών που θα παρακολουθούν δια ζώσης τις συνεδριάσεις θα ισχύσει και για τις συζητήσεις στις επιτροπές.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους ανέφερε πως σε αυτήν την απόφαση συνέβαλε η πρόσφατη σχετική ΚΥΑ για τους κλειστούς συνεδριακούς χώρους, το γεγονός ότι η αίθουσα της Ολομέλειας έχει υψηλή οροφή και δέχεται μεγαλύτερες ποσότητες φρέσκου αέρα, καθώς και ότι η πλειοψηφία των βουλευτών έχει ήδη εμβολιαστεί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε, περισσότεροι από 200 βουλευτές έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου, ενώ πάνω από 150 έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

«Το κρίσιμο είναι να μη γυρίσουμε πίσω», υπογράμμισε και πρόσθεσε πως διατηρείται η δυνατότητα της επιστολικής ψήφου για εκείνους τους που βρίσκονται για παράδειγμα, σε καραντίνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ