ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Οι διαδικασίες τρέχουν κανονικά»: Διαψεύδονται τα περί «παγώματος» της πανεπιστημιακής αστυνομίας

«Οι διαδικασίες τρέχουν κανονικά»: Διαψεύδονται τα περί «παγώματος» της πανεπιστημιακής αστυνομίας
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Διέψευσε κατηγορηματικά η κυβέρνηση το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Τα Νέα» για αναβολή της εφαρμογής του μέτρου της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Μετά τον υφυπουργό Παιδείας Άγγελο Συρίγο κι ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου από το βήμα της Βουλής διαβεβαίωσε ότι δεν έχει αλλάξει ο κυβερνητικός σχεδιασμός.

«Οι διαδικασίες τρέχουν κανονικά και τη Δευτέρα βγαίνει η προκήρυξη», ανέφερε και τόνισε ότι δεν προβλέπεται καμία αναστολή στη διαδικασία για τη φύλαξη των πανεπιστημίων.

Αφορμή στάθηκε παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, την οποία αποκάλεσε «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» και «Ριζοσπάστη του Μαξίμου».

«Πόσο αστείοι είναι τελικά; Η θρασυδειλία δεν είναι μόνον ιδίωμα του κ. Μητσοτάκη, είναι στρατηγική της κυβέρνησης, έλεγε θα βάλει τη δημοκρατία στα πανεπιστήμια… Τι έγινε; Γιατί δεν τη βάζει τη δημοκρατία κι όχι την αστυνομία; Και τώρα έρχονται να το πάρουν πίσω», είπε και πρόσθεσε ότι είναι τελικά αστείο αυτό που γίνεται. «Για λόγους μόνον επικοινωνίας, για να υπερασπιστείτε ιδεοληψίες, χαϊδέψετε το συντηρητικό σας ακροατήριο, ορίζετε ψηφίζετε νόμους που δεν μπορείτε να εφαρμόσετε, κι αυτή είναι η αστειότητα και η προχειρότητα που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Εμείς ανοίγαμε πανεπιστήμια, αυξάναμε τους φοιτητές, και προσλαμβάναμε καθηγητές, αυτή η κυβέρνηση κλείνει πανεπιστήμια και προσλαμβάνει αστυνομικούς, σύντομα λαός καταλάβει», είπε και αφού επιτέθηκε με σφοδρότητα στον πρωθυπουργό ότι αποφεύγει να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση του για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ζήτησε να ανασταλλεί το μέτρο της μείωσης των εισακτέων για φέτος.

«Αφορά 100.000 ελληνικές οικογένειες και μαθητές λυκείου που φέτος περνούν τον γολγοθά των εξετάσεων μέσα στην πανδημική κρίση. Με το άγχος και το στρες και την αδυναμία να κάνουν δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία. Και αυτούς τους 100 χιλιάδες μαθητές ο πρωθυπουργός τους γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του. Έρχεται μέσα στην χρονιά την δύσκολη και μειώνει κατά 1/3 τους εισακτέους. Αυτό εγώ το χαρακτηρίζω πολιτική δειλία», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, αποκαλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, Ηρώδη.

«Διαρροή από τους κύκλους του Μαξίμου έλεγε ότι δεν έρχεται για να μην ταράξει την ηρεμία μαθητών που δίνουν εξετάσεις. Μα, την ηρεμία την ταράσσει εισάγοντας την ρύθμιση που κόβει από την ένταξη στα ΑΕΙ το 1/3 των υποψηφίων, τους έδειξε ως υπεύθυνους για την πανδημία, τους καταδικάζει να ζουν σε εργασιακό μεσαίωνα και τους πετάει εκτός ΑΕΙ. Τελικά ο Μωυσής μας προέκυψε Ηρώδης. Δεν είναι τυχαία όλα αυτά. Γίνονται για να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα. Στον βωμό αυτό δεν ορρωδεί να βάλει στον τοίχο τα συμφέροντα των παιδιών», υποστήριξε και εκτίμησε πως ο στόχος της κυβέρνησης είναι λιγότεροι εισακτέοι στα πανεπιστήμια και περισσότερα παιδιά στα κολέγια.

«Γι' αυτό και δεν έρχεται σήμερα ο πρωθυπουργός και είναι άδεια η καρέκλα του γιατί δεν έχει να απαντήσει τίποτα σε αυτά τα επιχειρήματα. Η επιθετικότητά του στην νέα γενιά και ταξικό μίσος. Τα ακούγαμε όταν μιλούσε για ψυκτικούς στο Περιστέρι», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ