ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πολιτική δειλία» καταλόγισε ο Αλέξης Τσίπρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Πολιτική δειλία» καταλόγισε ο Αλέξης Τσίπρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΙΝΤΙΜΕ

«Πολιτική δειλία» καταλόγισε στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το γεγονός ότι δεν έχει απαντηθεί η επίκαιρη ερώτησή του για το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο Αλέξης Τσίπρας που προσήλθε στη Βουλή και ζήτησε -εκτός διαδικασίας- το λόγο, ζήτησε να ανασταλεί για φέτος το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ που μειώνει κατά 30% τον αριθμό των εισακτέων.

«Είναι η τρίτη φορά που καταθέτω στην ώρα του πρωθυπουργού επίκαιρη ερώτηση. Δεν αφορά τους βουλευτές ή παραταξιακές αντιπαραθέσεις. Αφορά 100.000 ελληνικές οικογένειες και μαθητές λυκείου που φέτος περνούν τον Γολγοθά των εξετάσεων μέσα στην πανδημική κρίση. Και αυτούς τους 100.000 μαθητές ο πρωθυπουργός τους γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του. Είναι η τρίτη Παρασκευή! Και αν την πρώτη Παρασκευή είχε να πάει 3ημερο στην Τήνο, την 2η και 3η Παρασκευή δεν είχε δικαιολογίες. Η μόνη εξήγηση είναι ότι δεν θέλει να κοιτάξει στα μάτια τους μαθητές αυτούς γιατί είναι πρωτοφανές να αλλάζει εντός της χρονιάς το σύστημα εισαγωγής. Και άλλες κυβερνήσεις άλλαξαν το σύστημα αλλά έδωσαν χρόνο στους μαθητές και οικογένειες να προσαρμοστούν σε αυτές τις αλλαγές. Τώρα έρχεται μέσα στην χρονιά την δύσκολη και μειώνει κατά 1/3 τους εισακτέους. Αυτό εγώ το χαρακτηρίζω πολιτική δειλία» είπε και συμπλήρωσε ότι ακομη κι αν δεν προσέρχεται ο πρωθυπουργός στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι παρών για να αναδεικνύει τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν την ελληνική κοινωνία».

Στις καταγγελίες του κ. Τσίπρα περί απουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη διαδικασία της «Ώρας του Πρωθυπουργού», απάντησε ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλης διέψευσε τους ισχυρισμούς του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός με βάσει τα επίσημα στοιχεία, στην παρούσα περίοδο, δηλαδή σε διάστημα μικρότερο των δύο ετών απάντησε συνολικά σε 7 επίκαιρες ερωτήσεις στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού.

«Οι τρεις ερωτήσεις ήταν δικές σας κ. Τσίπρα. Την προηγούμενη περίοδο (σ.σ. διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ) και στους 49 μήνες εσείς απαντήσατε σε συνολικά 10 ερωτήσεις. Παράλληλα, στην τρέχουσα περίοδο με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού έχουν διεξαχθεί 5 ενημερώσεις πολιτικών αρχηγών για επίκαιρα ζητήματα. Για τα υπόλοιπα ζητήματα που θέσατε είναι σίγουρο ότι η κυβέρνηση θα σας απαντήσει», είπε ο κ. Κακλαμάνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ