ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση εμπειρογνωμόνων Ελλάδας - Τουρκίας για την οριογραμμή του ποταμού Έβρου

Συνάντηση εμπειρογνωμόνων Ελλάδας - Τουρκίας για την οριογραμμή του ποταμού Έβρου
Φωτογραφία αρχείου ΥΠΕΘΑ/ΔΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Διμερής συνάντηση Ελλήνων και Τούρκων εμπειρογνωμόνων πραγματοποιήθηκε στη Αδριανούπολη μεταξύ 25 και 27 Μαΐου, με αντικείμενο τη οριογραμμή του Έβρου, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, η συνάντηση έγινε υπό τα υπουργεία Εξωτερικών των δύο χωρών.

Κατά τις ίδιες πηγές, αποκλειστικό θέμα ήταν η αποτύπωση, με τη χρήση σύγχρονων τεχνικών, της υφιστάμενης οριογραμμής στην περιοχή του ποταμού Έβρου, όπως αυτή έχει ορισθεί από το Πρωτόκολλο των Αθηνών του 1926.

Συνάντηση σε επίπεδο υφυπουργών Εξωτερικών θα λάβει χώρα πριν από την απίσημη επίσκεψη του Τούρκου υπουργού, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην Αθήνα στις 31 Μαρτίου.

Οι αντιπροσωπείες Αθήνας και Άγκυρας βρέθηκαν στον Έβρο λίγες ημέρες πριν τη συνάντηση εργασίας που ανακοίνωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, μεταξύ του υφυπουργού, Κώστα Φραγκογιάννη, και του Τούρκου ομολόγου του Σεντάτ Ονάλ, στην Καβάλα στις 29 Μαΐου

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογο του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Αθήνα την Δευτέρα 31 Μαΐου 2021. Οι συνομιλίες, όπως έχει ανακοινωθεί, θα εστιαστούν στις διμερείς σχέσεις, καθώς και στις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις.

Πάντως τις ίδιες ημερομηνίες των διπλωματικών αυτών επαφών θα είναι σε εξέλιξη η τουρκική άσκηση «Θαλασσόλυκος», ενώ αμέσως μετά την Τουρκική άσκηση, η Ελληνική «Καταιγίδα» θα βγάλει όλο τον στόλο στο Αιγαίο, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ