ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε καλό κλίμα η συνάντηση των υφυπουργών Εξωτερικών Ελλάδας - Τουρκίας στην Καβάλα

Σε καλό κλίμα η συνάντηση των υφυπουργών Εξωτερικών Ελλάδας - Τουρκίας στην Καβάλα
INTIME NEWS / Δελτίο τύπου / POOL

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Καβάλα ανάμεσα στο υφυπουργό Εξωτερικών, Κώστα Φραγκογιάννη και τον Τούρκο ομόλογό του, Σεντάτ Ονάλ, με τους δύο αξιωματούχους να συζητούν διμερή και περιφερειακά ζητήματα.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η συνάντηση των δύο υπουργών διεξήχθη σε φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα, ενώ έγινε μια διεξοδική συζήτηση επί των προτάσεων προώθησης της διμερούς συνεργασίας στους οικονομικούς και εμπορικούς τομείς, καθώς και σε θέματα που άπτονται των επαφών μεταξύ των δυο λαών (people to people contacts).

Κατά τις ίδιες πηγές, οι συζητήσεις εστιάστηκαν σε ζητήματα επιχειρηματικής συνεργασίας, τουρισμού, διασυνδεσιμότητας σε διμερές και περιφερειακό επίπεδο, καθώς και στην επαναδραστηριοποίηση παλαιότερων πρωτοβουλιών, η υλοποίηση των οποίων εκκρεμεί,

«Η σημερινή συνάντηση εργασίας μεταξύ των δυο Υφυπουργών αποτελεί την έναρξη των επαφών αυτών», κατέληξαν οι ίδιες πηγές.

Σε κάθε περίπτωση, η συνάντηση των δύο υφυπουργών πραγματοποιείται ένα εικοσιτετράωρο πριν από την άφιξη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην Αθήνα.

Στο «κόκκινο» μυστικές υπηρεσίες και ΕΛΑΣ ενόψει της επίσκεψης Τσαβούσογλου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ