ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Μαξίμου ο Τσαβούσογλου - Συνάντηση με τον Μητσοτάκη

Στο Μαξίμου ο Τσαβούσογλου - Συνάντηση με τον Μητσοτάκη
INTIME/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Στο Μέγαρο Μαξίμου έφτασε λίγο πριν τις 10:30 το πρωί της Δευτέρας ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου προκειμένου να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο πλατύσκαλο του Μεγάρου τον υποδέχθηκε ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας, ενώ έντονη ήταν η αστυνομική παρουσία.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ βρίσκεται στη χώρα μας από το πρωί της Κυριακής, όταν ξεκίνησε την ιδιωτική του επίσκεψη από τη Θράκη, ενώ χθες το απόγευμα έφτασε στην Αθήνα.

Κοινές δηλώσεις δεν προβλέπονται ωστόσο η ώρα της αλήθειας για τις πραγματικές προθέσεις της τουρκικής διπλωματίας γύρω από την ανταπόδοση της τραυματικής - για τον επικεφαλής της – επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών Νίκο Δένδια στην Τουρκία, έφτασε.

Με τη δημόσια στάση του, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα αποδείξει, εάν με την αποδοχή της πρόσκλησης του «παλιόφιλου», Νίκου Δένδια, αποσκοπεί στη ρεβάνς της Κωνσταντινούπολης.

Ένα πεδίο πάντως, που κατά μια από τις πηγές ενημέρωσης δεν θα ενεργοποιηθεί, καθώς φέρονται οι δυο πλευρές, να έχουν καταλήξει σε άτυπη συμφωνία για την αποφυγή μιας νέας εστίας έντασης.

dendias_mitsotaksi_tsavusoglu.jpg

Στην Αθήνα, δεν αποτέλεσαν στοιχείο αιφνιδιασμού οι επιλογές με τις οποίες ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου «διάνθισε» την ιδιωτικού χαρακτήρα επίσκεψή του στη Δυτική Θράκη.

Δεν συνιστούν άλλωστε είδηση - όπως έλεγαν στο CNN Greece - αρμόδιες πηγές οι αναφορές του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, μέσω Twitter για την ύπαρξη της δήθεν τουρκικής μειονότητας της Θράκης.

Ενεργοποιήθηκαν όμως τα αντανακλαστικά της ελληνικής διπλωματίας με τον εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, να εφαρμόζει το δόγμα: «καμιά πρόκληση αναπάντητη».

«Οι συνεχείς προσπάθειες διαστρέβλωσης της πραγματικότητας αυτής από την Τουρκία, καθώς και οι αιτιάσεις περί δήθεν μη προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών αυτών, ή περί δήθεν διακριτικής μεταχείρισης είναι αβάσιμες και απορρίπτονται στο σύνολό τους», υπογράμμισε ο Αλέξανδρος Παπαϊωάννου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ