ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προανακριτική για Νίκο Παππά: Νέα e-mail καταδεικνύουν εμπλοκή CCC

Προανακριτική για Νίκο Παππά: Νέα e-mail καταδεικνύουν εμπλοκή CCC
INTIME/ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Την εικονικότητα της σύμβασης του λιβανέζικου κατασκευαστικού κολοσσού CCC με τον Χρήστο Καλογρίτσα επιβεβαιώνουν σύμφωνα με πηγές της ΝΔ e-mail που διαβιβάστηκαν στα χέρια των μελών της Προανακριτικής Επιτροπής που ερευνά ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του Νίκου Παππά στην υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών.

Τα 18 e-mail επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του γνωστού κι ως κόκκινου εργολάβου, καθώς αρκετά από αυτά έχουν ως θέμα «TV License» (σ.σ. τηλεοπτικές άδειες) ή «Supreme Court’s Ruling on TV licensing law» (σ.σ. δικαστική απόφαση για τον νόμο των τηλεοπτικών αδειών). Ειδικότερα, σε ένα απ’ αυτά με ημερομηνία 25/8/2016, γίνεται λόγος για την ακριβή επωνυμία της κατασκευαστικής εταιρίας του κ. Καλογρίτσα, ενώ παράλληλα ο κ. Λιανός επισημαίνει ότι θα ψάξει για την εταιρία που θα χρησιμεύσει στην προσφορά για συμμετοχή στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, μιλώντας για «TV licensing Bid». Στο ερώτημα του Φουάντ Χούρι, ο κ. Λιανός απαντά: «Το όνομα που βρήκα στο internet είναι "Τοξότης"», για να προσθέσει στη συνέχεια: «Τώρα πρέπει να ψάξω το όνομα της εταιρείας που θα χρησιμοποιηθεί για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών».

Άλλα e-mail

Τα επόμενα email δείχνουν ότι αναζητήθηκαν εναλλακτικές για τη διαβίβαση των χρημάτων, που θα χρησιμοποιούνταν ως εγγυητική επιστολή για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές συχνότητες, ενώ ένα μήνυμα με ημερομηνία 3 Οκτωβρίου 2016, αναζητάται τρόπος για να επιστραφούν από τον κ. Καλογρίτσα τα 3 εκατ. ευρώ που του είχαν δώσει.

Πηγές της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι τα επίμαχα έγγραφα αποδεικνύουν την οφειλή Καλογρίτσα προς την λιβανέζικη εταιρία CCC, συμφερόντων Χούρι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ