ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Σκουρλέτης καταγγέλλει δημοσιεύματα για παραπληροφόρηση

Ο Σκουρλέτης καταγγέλλει δημοσιεύματα για παραπληροφόρηση
ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Με μια οργισμένη ανακοίνωση ο Πάνος Σκουρλέτης κατήγγειλε δημοσιεύματα σχετικά με πρόσφατο άρθρο του στα Νέα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για παραπληροφόρηση, παραποίηση και διαστρέβλωση. Υπογραμμίζει δε ότι η φράση «χαμένη διετία» αναφέρεται στην κυβέρνηση και όχι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, ο Πάνος Σκουρλέτης ανέφερε:

«Οι κερδισμένοι της διετίας ενοχλήθηκαν ιδιαίτερα από τα όσα ανέφερα στο άρθρο μου, με τίτλο «Μια χαμένη διετία», στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ το περασμένο Σάββατο, για τον αντικοινωνικό χαρακτήρα της κυβερνητικής πολιτικής. Μιας σκληρής πολιτικής απέναντι στον κόσμο της εργασίας, τον κόσμο της επιστήμης, του πολιτισμού, των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, της νεολαίας, της πλειοψηφίας της κοινωνίας. Αλλά και κατάφωρα υπέρ των λίγων, των φίλων τους και της εγχώριας ελίτ.»

Προσέθεσε δε ότι:

«Άρχισαν, λοιπόν, να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα, όταν θεωρούν ότι θίγεται η παρούσα κυβέρνηση: Επίθεση, παραποίηση, παραπληροφόρηση και διαστρέβλωση.

Τα συγκοινωνούντα δοχεία των ΜΜΕ - καλοθελητών της «Λίστας Πέτσα» ενεργοποιήθηκαν και μπήκαν σε διατεταγμένη υπηρεσία, έτσι ώστε η χαμένη διετία για τον τόπο μας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην πρωθυπουργία και τη ΝΔ στην κυβέρνηση, να μετατραπεί σε μια υποτιθέμενη «επίθεση Σκουρλέτη στον Τσίπρα».

Έχουμε να ακούσουμε πολλά τραγελαφικά ακόμη. Δεν μας πτοούν, όσο κι αν το επιχειρούν. Συνεχίζουμε.»

Το άρθρο

Στο άρθρο του με τίτλο «Χαμένη Διετία» ο Πάνος Σκουρλέτης υποστήριξε μεταξύ άλλων:

«Βασισμένη σε μια χωρίς προηγούμενο επικοινωνιακή δύναμη πυρός, η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να εμφανιστεί πως αφουγκράζεται τα μηνύματα της εποχής μας ενώ, κατά βάση, οι απαντήσεις της στα κρίσιμα ζητήματα συνιστούν αναπαλαίωση χρεοκοπημένων νεοφιλελεύθερων συνταγών.

Έτσι, η πρότασή της για το Ταμείο Ανάκαμψης είναι μια συρραφή αιτημάτων προς ικανοποίηση, ενός μέρους της εγχώριας ελίτ, χωρίς να συνιστά ένα συνεκτικό σχέδιο παρέμβασης στο εγχώριο παραγωγικό μοντέλο. Εμμένει σ’ ένα παρωχημένο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων δημόσιων Δικτύων ενέργειας, που συνιστούν φυσικά μονοπώλια, χωρίς καμία δικαιολογητική βάση παρά μόνο την εξόφθαλμη εξυπηρέτηση του ιδιωτικού κεφαλαίου, εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος.»

Για τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σκουρλέτης επισημαίνει ότι:

«Πολλά έχουν γραφτεί για τα αίτια της εκλογικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ωστόσο η βασική αιτία σχετίζεται με τη μεγάλη αντίφαση που χαρακτήρισε όλη την περίοδο διακυβέρνησης. Η υλοποίηση δηλαδή μιας πολιτικής που του επιβλήθηκε και δεν ήταν η δική του, χωρίς βέβαια να υπάρχουν περιθώρια για άλλες επιλογές. Οι περισσότεροι πλέον αναγνωρίζουν πως η ένταση της λιτότητας ήταν ηπιότερη στη διάρκεια του τρίτου Μνημονίου και πως αν δεν έθετε ο ΣΥΡΙΖΑ ως προτεραιότητα τον περιορισμό της ανθρωπιστικής κρίσης, η άνοδος της Ακροδεξιάς στο έδαφος της κοινωνικής δυστυχίας ήταν πολύ πιθανή».

Προσθέτει δε ότι:

«Νομίζω πως δεν εμβαθύναμε επαρκώς σε ένα συλλογικό απολογισμό, παρόλο που ήταν απαίτηση του κόσμου που μας παρακολουθεί. Η, κατά τα αλλά σωστή, επιλογή της διεύρυνσης, που ούτως ή άλλως είχε ξεκινήσει με έναν πολύμορφο τρόπο από το 2012, δεν αποσαφηνίστηκε αρκούντως, δημιουργώντας κάποιες στιγμές λάθος εντυπώσεις».

Και υπογραμμίζει:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στη νέα εποχή μετά την πανδημία, πρέπει να διατηρήσει όλα εκείνα τα δυναμικά στοιχεία της πολιτικής του, που τον κατέστησαν μια δύναμη ανατροπής του παλιού δικομματισμού που μας χρεωκόπησε.

Δεν μπορεί να υπάρξει μια νικηφόρα προοπτική δίνοντας την εντύπωση πως θα γίνουμε μέρος ενός νέου συναινετικού δικομματισμού».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ