ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στηρίζουν τα κόμματα την τροπολογία Βορίδη για τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής

Στηρίζουν τα κόμματα την τροπολογία Βορίδη για τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής
ΙΝΤΙΜΕ

Έκκληση σε όλα τα κόμματα να στηρίξουν με την ψήφο τους την τροπολογία που απαγορεύει στους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής να κατέχουν επιτελικές θέσεις σε κόμματα, απηύθυνε ο Μάκης Βορίδης.

Αναπτύσσοντας τη ρύθμιση που κατέθεσε στο νομοσχέδιο για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε πως ενωμένο το Κοινοβούλιο πρέπει να δείξει ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές, συμμετοχές και η ανάδειξη σε κομματικά αξιώματα ατόμων που έχουν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό από τη Δικαιοσύνη και υποδύονται τους αρχηγούς κομμάτων, δεν είναι ανεκτές.

Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη, με δεδομένο ότι με βάση το Σύνταγμα για την αποστέρηση του δικαιώματος του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, απαιτείται αμετάκλητη απόφαση της Δικαιοσύνης, τα μόνα μέτρα που μπορεί να ληφθούν στην παρούσα φάση, είναι διοικητικού χαρακτήρα και αφορούν περιορισμούς όχι στα πολιτικά δικαιώματα αλλά στη λειτουργία των κομμάτων που συνέστησαν οι κατάδικοι.

Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη του υπουργού Εσωτερικών ότι νέος σχηματισμός με επικεφαλής έγκλειστο στις φυλακές, υπέβαλε αίτημα να του εγκριθεί η έκδοση κουπονιών για την χρηματοδότησή του.

Την τροπολογία στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση, ενώ το ΚΚΕ ζήτησε την απόσυρση της και τη διεξαγωγή μιας αναλυτικής συζήτησης για το θέμα, καθώς- όπως είπε ο Νίκος Καραθανασόπουλος- με βάση αυτή τη λογική μπορεί να διαμορφωθούν εκτρωματικές διατάξεις που οδηγήσουν σε περιστολή δικαιωμάτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ