ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εγκληματικότητα: Σκληρή κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ

Εγκληματικότητα: Σκληρή κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΜΑΡΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Σε βασικό πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξελίσσεται η έξαρση της εγκληματικότητας.

Οι διαδοχικές μαφιόζικες δολοφονίες προκαλούν προβληματισμό κι εγείρουν εύλογα ερωτήματα, δεδομένου ότι οι υποθέσεις δεν διαλευκαίνονται και, κυρίως, δεν γίνονται συλλήψεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να επιτεθεί προσωπικά εναντίον του πρωθυπουργού, καταλογίζοντάς του βαρύτατες ευθύνες για την ατελέσφορη αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Σε ανάρτηση του στο Facebook, ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι:

Το νόμος και τάξη που έταξε ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύεται ανομία και τάξη της μαφίας, αλλά η κυβέρνηση ασχολείται με το πως θα στήσει αστυνομικά τμήματα μέσα στα ΑΕΙ. Το χάσμα ανάμεσα στις προεκλογικές υποσχέσεις και στα έργα της κυβέρνησης είναι κραυγαλέο.

Η βαριά εγκληματικότητα φαίνεται να έχει βαθιές ρίζες και η αδυναμία της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη να την αντιμετωπίσει υπονομεύει την ασφάλεια των πολιτών. Και κοστίζει ζωές. Ως πότε;»

Ο πόλεμος Χρυσοχοΐδη

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος φαίνεται να δέχεται πυρά και από το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, έκανε λόγο για πόλεμο κατά της μαφίας. Επίσης, αντέκρουσε την κριτική του ΣΥΡΖΙΑ, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:

«Η Ελλάδα δεν έγινε ξαφνικά χώρα με μειωμένη ασφάλεια για τους πολίτες και τους τουρίστες της! Παραμένουμε σταθερά στο τέλος κάθε σχετικής λίστας του ΟΗΕ και της Ευρώπης στους σχετικούς δείκτες.»

Ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε επίσης:

«Όποιος ψάχνει κομματικά οφέλη, φοβίζοντας τον κόσμο και μπερδεύει τους δολοφόνους με τα Πανεπιστήμια, πριονίζει το κλαδί που στεκόμαστε όλοι. Όποιος μιλά για Άγρια Δύση, όποιος ειρωνεύεται με σφαίρες, χαλάζια και τίτλους ταινιών για να καταλήξει πως δεν χρειάζεται αστυνομία στα Πανεπιστήμια, τίποτε δεν κατάλαβε! Κι από συνήθεια κινδυνολογεί ασύστολα και λαϊκίζει απεριόριστα.

Και κατέληξε ως εξής

«Με το οργανωμένο έγκλημα, κανείς να μην αμφιβάλλει, θα έχουμε πόλεμο. Όχι της αστυνομίας μόνο, αλλά της δημοκρατίας. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε, τόσο πιο γρήγορα θα νικήσουμε!»

Η Ελλάδα ασφαλής χώρα

Σε συνέντευξή της στο Open η Αριστοτελία Πελώνη είπε ότι η Ελλάδα παραμένει μια ασφαλής χώρα. Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι:

«Το οργανωμένο έγκλημα είναι ένα ξεχωριστό πρόβλημα, το οποίο προφανώς υπάρχει και πρέπει να αντιμετωπιστεί. Η ΕΛ.ΑΣ κάνει το καθήκον της. Προφανώς πρέπει να γίνουν και περισσότερα.»

Απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, η κυβερνητική εκπρόσωπος παρατήρησε ότι:

«Η αντιπολίτευση και πάλι -και ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ- ανακατεύει, βάζει, ως είθισται, στο ίδιο μίξερ χωριστά ζητήματα, για να αποπροσανατολίσει. Καταρχάς, να πω ότι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που έψεγε την Κυβέρνηση για υπερβολική αστυνόμευση κατά τη διάρκεια του lockdown και των περιοριστικών μέτρων. Τότε έλεγε να μην υπάρχει Αστυνομία, τώρα ψέγει την Κυβέρνηση για μη αστυνόμευση στις γειτονιές ή για το αίσθημα της ασφάλειας του πολίτη. Οπότε, ας αποφασίσει τι θέλει.»

Ασφαλές μόνο το έγκλημα

Τη σκυτάλη των δηλώσεων πήρε ο Νάσος Ηλιόπουλος ο οποίος είπε ότι:

«Χτες, τη μέρα που είχαμε την πέμπτη μαφιόζικη εκτέλεση σε διάστημα πενήντα ημερών, η κυβέρνηση προκήρυξε διαγωνισμό για 400 ειδικούς φρουρούς στα πανεπιστήμια. Έγνοια της κυβέρνησης είναι να φιμώσει τη νεολαία, την ίδια ώρα που αδιαφορεί για το κύμα ανασφάλειας που ζει η κοινωνία.»

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ προσέθεσε ότι:

«Ο κ. Χρυσοχοΐδης θα έπρεπε ήδη να είναι σπίτι του, η αποτυχία του είναι και προσωπική αποτυχία του κ. Μητσοτάκη που έταζε νόμο και τάξη. Στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη ασφάλεια νιώθει μόνο το οργανωμένο έγκλημα.»

Είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει συνέχεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ