ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τη δημοσκόπηση της OpinionPoll ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τη δημοσκόπηση της OpinionPoll ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ
INTIME

Τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με αντικείμενο τις δημοσκοπήσεις και ειδικότερα τη δημοσκόπηση της εταιρείας OpinionPoll που δημοσιεύθηκε στις 31 Μαΐου που έδινε προβάδισμα 17,4% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ως προς ενδεχόμενο παραβίασης του νόμου, ζητά η αξιωματική αντιπολίτευση.

Με επιστολή των βουλευτών της Νίκου Βούτση, Γιώργου Κατρούγκαλο, Σπύρου Λάππα, Θεόφιλου Ξανθόπουλου και Παύλου Πολάκη προς τον πρόεδρο της Επιτροπής και κοινοποίηση προς τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, ζητείται να υπάρξει ενημέρωση για τον τρόπο διεξαγωγής και τα αποτελέσματά της.

«Από τις δημοσιεύσεις δεν προκύπτει ο εντολέας της ή εάν πρόκειται για τακτική κυλιόμενη δημοσκόπηση, ενώ αρκετά ευρήματά της είναι σε έντονη αντίθεση με τα αντίστοιχα της έγκυρης δημοσκόπησης του τακτικού χειμερινού Ευρωβαρόμετρου 2020-2021. Είναι αναγκαίο να διευκρινιστεί, επίσης, εάν παραβιάστηκαν σε σχέση με τη δημοσκόπηση αυτή άλλες προβλέψεις του νόμου, όπως, ενδεικτικά, η υποχρέωση κοινοποίησης των στοιχείων της ταυτότητας της δημοσκόπησης στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (άρθρο 7 παρ. 4)», αναφέρουν.

Στην ίδια συζήτηση ζητείται να κληθεί και ο πρόεδρος του ΕΣΡ για να ενημερώσει για τις σχετικές ενέργειες της αρμοδιότητας του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ