ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Δεν αρκούν οι περιπολίες για τον περιορισμό της εγκληματικότητας

Γεννηματά: Δεν αρκούν οι περιπολίες για τον περιορισμό της εγκληματικότητας
Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Για την πανδημία, την ανεργία, την εγκληματικότητα, την οικονομική δυσπραγία και τις μεγάλες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες τους στην Αθήνα συζήτησε η Φώφη Γεννηματά σε διαδικτυακή συζήτηση με φορείς και στελέχη του ΚΙΝΑΛ από την Α΄ Αθηνών.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε πως «εκτός ορίων και ελέγχου βρίσκονται η μετανάστευση, παραεμπόριο, εγκατάλειψη υποδομών, αυξημένη εγκληματικότητα, έλλειψη έργων ανάπλασης και αναβάθμισης των συνοικιών».

«Η κατάσταση ως τώρα αντιμετωπίζεται με πυροτεχνήματα και έργα "βιτρίνας", όπου πρωτοστατεί η Δημοτική Αρχή του κ. Μπακογιάννη», ανέφερε η Φώφη Γεννηματά και χαρακτήρισε σωστές τις παρεμβάσεις της Δημοτικής Παράταξης «Αθήνα Είσαι Εσύ» του Παύλου Γερουλάνου που συνέβαλε με τις προτάσεις της στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που είχαν δημιουργηθεί.

Για τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού στο κέντρο της Αθήνας πρότεινε να συγκροτηθούν οργανωμένες μονάδες για να καταγράφονται τα κρούσματα, να ιχνηλατούνται και πάνω από όλα να προωθείται ο εμβολιασμός.

«Κανείς σήμερα δεν γνωρίζει τι πρόκειται να γίνει με αυτό», είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ενώ παράλληλα τόνισε ότι το μεταναστευτικό αποτελεί κομβικό και καθοριστικό ζήτημα αφού «το κέντρο της Αθήνας γκετοποιείται».

Η Φώφη Γεννηματά αναφερόμενη στην αυξανόμενη εγκληματικότητα και τα ναρκωτικά σημείωσε ότι συνθέτουν ένα εκρηκτικό δίδυμο που απειλεί όσους Αθηναίους παραμένουν στις γειτονιές. Αγ. Παύλος, Κολωνός, Σεπόλια, Πλ. Βικτωρίας, Πλ. Αμερικής είναι μερικές από τις μεγαλύτερες και καλύτερα οργανωμένες πιάτσες ναρκωτικών.

«Δεν αρκούν οι περιπολίες ή οι περιστασιακές έφοδοι στις γειτονιές αυτές. Είναι απαραίτητη όσο ποτέ η δημιουργία ενός ειδικού σώματος προστασίας της Αθήνας από την δίνη της εγκληματικότητας και των ναρκωτικών.

»Οι πολίτες της Α' Αθήνας είναι φοβισμένοι και οργισμένοι. Δεν πρέπει όμως να αφήσουμε να δημιουργηθεί ευνοϊκό έδαφος για τον λαϊκισμό, τον ρατσισμό, τη βία. Όλοι μαζί να δώσουμε τη μάχη, πολίτες , παρατάξεις και κόμματα για την αναβάθμιση της Αθήνας.

»Εμείς δημιουργούμε μια task force γι αυτό το σκοπό, σύνδεσμο με την παράταξη μας και τους πολίτες της Αθήνας», παρατήρησε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ .

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η Φώφη Γεννηματά για το Ταμείο Ανάκαμψης όπου τόνισε πως λείπει ο κύριος στόχος για την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου χώρας .

«Στόχος δικός μας είναι μια νέα αντίληψη για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της χώρας. Στόχος μας είναι κανένα ευρώ χωρίς αναπτυξιακή διάσταση, κανένα ευρώ χωρίς κοινωνική ανταποδοτικότητα. Ανάπτυξη με κοινωνική προστασία», υπογράμμισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και τόνισε: «Ο ένας είναι ο δρόμος της Νέας Δημοκρατίας που οδηγεί το περίφημο "Green Deal" σε άλλο ένα, απαρχαιωμένο οικονομικό deal, πελατειασμού και συντήρησης. Δεν θα ξεπεράσουμε τη διπλή κρίση με συντηρητικές πολιτικές που μας πάνε δεκαετίες πίσω. Ο άλλος είναι ο δικός μας δρόμος του Κινήματος Αλλαγής.

»Το δικό μας αφήγημα έχει στο κέντρο ένα πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο που δημιουργεί παραγωγή με προστιθέμενη αξία και εξαγωγές, αντιμετωπίζει τις ανισότητες και εξασφαλίζει πλήρη απασχόληση.

»Σας καλούμε να συγκροτήσουμε στη βάση αυτή μια νέα Εθνική Παραγωγική Συμμαχία που θα εγγυηθεί ότι οι συντηρητικές πολιτικές δεν θα κυριαρχήσουν και θα κάνει πράξη τη Νέα Αλλαγή στην Ελλάδα» κατέληξε η Φώφη Γεννηματά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ