ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένταση στη Βουλή για τους «πολιτικούς κρατούμενους» της Σουλτάνας Ελευθεριάδου του ΣΥΡΙΖΑ

Ένταση στη Βουλή για τους «πολιτικούς κρατούμενους» της Σουλτάνας Ελευθεριάδου του ΣΥΡΙΖΑ
INTIME NEWS / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ένταση προκάλεσε στην Ολομέλεια της Βουλής αναφορά της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σουλτάνας Ελευθεριάδου σε πολιτικούς κρατούμενους.

Στο πλαίσιο συζήτησης επερώτησης βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το σωφρονιστικό σύστημα, η κυρία Ελευθεριάδου υποστήριξε ότι υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι, προκαλώντας την αντίδραση του Θάνου Πλεύρη από τη ΝΔ.

«Να μας πείτε τώρα ποιοι είναι οι πολιτικοί κρατούμενου. Δεν μπορείτε να λέτε ότι στις ελληνικές φυλακές υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι. Πείτε ποιον λέτε; Ο Κουφοντίνας ειναι πολιτικος κρατούμενος;», ήταν το ερώτημα που της έθεσε.

Παίρνοντας ξανά το λόγο η Σουλτάνα Ελευθεριάδου απευθυνόμενη προς τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, είπε: «Αυτό σας ενόχλησε; Όλα αυτά που είπα για τις απευθείας αναθέσεις δεν σας ενοχλούν;».

«Είστε απαράδεκτη», φώναξε ξανά ο Θάνος Πλεύρης.

«Υπάρχουν στις φυλακές πολιτικά και ποινικά κρατούμενοι αναφέρομαι στην προσωποκράτηση. Γνωρίζουμε και οι δύο ότι υπάρχουν στις φυλακές κρατούμενοι που αυτοπροσδιορίζονται πολιτικοί επικαλούμενοι πολιτικά κίνητρα», αντέτεινε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξε ότι ούτε η ίδια, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται τον χαρακτηρισμό, αλλά ο καθένας έχει δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζεται.

«Πολιτικός κρατούμενος δεν υπάρχει ως όρος ποινικοί είναι οι κρατούμενοι! Επειδή καταλάβατε τι απαντήσατε δώσατε εξήγηση αλλά λέτε για τον αυτοπροσδιορισμό του καθενός. Όχι κ. Ελευθεριάδου, φαίνεται ότι αφού δεν σας πήγε καλά το θέμα Κουφοντίνα, τώρα υιοθετείτε τον Δημάκη! Σαφή θέση, πολιτικοί κρατούμενοι υπάρχουν στις φυλακές; Τους αναγνωρίζετε; Να σηκωθείτε και να πείτε ο Κουφοντίνας είναι ποινικός κρατούμενος αρκετά τον χαϊδέψατε σε αυτή την αίθουσα», επέμεινε ο Θάνος Πλεύρης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ