ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αξιωματούχος ΣΥΡΙΖΑ στο CNN Greece: Δεν μας αφορά η προσωπική ζωή του κ. Καρανίκα

Αξιωματούχος ΣΥΡΙΖΑ στο CNN  Greece: Δεν μας αφορά η προσωπική ζωή του κ. Καρανίκα

Η συνέντευξη του Νίκου Καρανίκα στον Αντώνη Σρόιτερ στον Alpha δεν έδωσε κάποια πολιτική είδηση.

Ωστόσο, όσα είπε ο πρώην σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα έγιναν θέμα στα Media και προκαλούν συζητήσεις στα social media, ενώ έδωσαν την αφορμή για επιθέσεις από το διαδικτυακό στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας . Σίγουρα στην Ελλάδα δεν είναι συνηθισμένο δημόσιο πρόσωπο να κάνει δηλώσεις για χρήση σκληρών ναρκωτικών.

Η αντίδραση της Κουμουνδούρου

Η Κουμουνδούρου προφανώς δεν ενθουσιάστηκε με τη συνέντευξη. Πόσο μάλλον που αυτή δημοσιεύτηκε σε μια ημέρα όπου ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο Newsbomb και μίλησε στην κεντρική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την κλιματική αλλαγή.

Δεν εκπλήσσει λοιπόν ότι σε σχετική ερώτηση του CNN Greece αξιωματούχος του ΣΥΡΙΖΑ πήρε προσεκτικής αλλά σαφείς αποστάσεις από τον κ. Καρανίκα. Συγκεκριμένα, ο αξιωματούχος μας είπε:

«Ο Νίκος Καρανίκας υπήρξε σύμβουλος ειδικού σκοπού τη περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με ευθύνη να δρομολογηθεί ένα φιλόδοξο σχέδιο επενδύσεων στη φαρμακευτική κάναβη.Πριν λίγες μέρες ένας από τους βασικούς επικριτές του σχεδιασμου της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και σκληρός πολιτικός αντίπαλος, ο υπουργός Ανάπτυξης κος Γεωργιάδης, παραδέχθηκε στη Βουλή ότι το έργο που έφερε εις πέρας ήταν εξαιρετικά σημαντικό. Η προσωπική του ζωή δε μας αφορά. Ούτε και το συνεχιζόμενο -και με δίκη του ευθύνη αυτή τη φορά- σίριαλ δολοφονίας χαρακτήρα από μέρους ΜΜΕ.»

H «ανακάλυψη» του Τσίπρα

Στη συνέντευξη ο κ. Καρανίκας είπε ότι ήταν στην ομάδα της νεολαίας Συνασπισμού η οποία «ανακάλυψε» τον Αλέξη Τσίπρα όταν ήταν μαθητής, Εκφράστηκε μάλιστα με πολύ κολακευτικά λόγια για τον πρώην πρωθυπουργό:

«Ο Τσίπρας είναι ηγέτης της Αριστεράς, φίλος μου και δημοκράτης. Δεν θα ξαναβρούμε άνθρωπο σαν τον Αλέξη.»

Υποστήριξε ακόμα ότι ενώ ως προς την εικόνα, ο ΣΥΡΙΖΑ όντως δεν «έσκισε» το Μνημόνιο, εντούτοις, επί της ουσίας έβγαλε τη χώρα από την κρίση. Έκανε δε λόγο για συμβολισμό της έκφρασης περί σκισίματος.

Τα σκληρά ναρκωτικά

Μεταξύ άλλων ο κ. Καρανίκας ανέφερε ότι έχει δοκιμάσει σκληρά ναρκωτικά. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Ναι, έχω εμπειρία, έχω δοκιμάσει πολλά πράγματα, εις γνώσιν μου όμως. Από τα 14 είμαι στρατευμένος στην Αριστερά. Ο,τι έκανα ήταν σε μια λογική ελέγχου, μέτρου, και για την εμπειρία, για να απομυθοποιήσουμε τον εχθρό. Γνώριζα επιστημονικά ότι δεν είναι αυτό που λένε. Σαν παρέα, μαζί με άλλα παιδιά, οργανωμένα στην Αριστερά, το συζητήσαμε και το κάναμε με επιστημονικό τρόπο. Ερευνήσαμε πώς να το κάνεις με δοσολογία που να μη σε σκοτώνει, με ποιον τρόπο ώστε να μην είναι επώδυνος κ.λπ. Δεν το χαρήκαμε. Η κόκα δεν μου άρεσε, το είπα και στα παιδιά, μπορεί να ήταν μάπα και αυτό που πήρα. Δεν καταλαβαίνω γιατί να την πάρει κάποιος, καλύτερα να πάρουμε βασιλικό πολτό. Ούτε η ηρωίνη, που είναι οπιούχο, μου άρεσε. Αυτές οι ουσίες δεν σε κάνουν να είσαι ο εαυτός σου. Τι καλύτερο από το να είσαι ο εαυτός σου;»

Η σχέση με τον Άδωνι

Εντύπωση επίσης κάνει ότι ο κ. Καρανίκας εκφράστηκε εκ νέου με θετικό τρόπο για τον Άδωνι Γεωργιάδη, παρά τη σφοδρή πολιτική αντιπαλότητα του παρελθόντος. Περιέγραψε επίσης αναλυτική τη συνεργασία τους για τη διαμόρφωση του νομοσχεδίου σχετικά με τη φαρμακευτική κάνναβη. Μεταξύ άλλων είπε ότι: «Είναι ένας άνθρωπος που παραδέχθηκε το λάθος του, ζήτησε συγγνώμη. Αφού είχε σκοπό να προχωρήσει ένα θέμα για το οποίο χάσαμε δυόμισι χρόνια, είπα ας προχωρήσουμε.»

Τέλος, ο Νίκος Καρανίκας τάχθηκε υπέρ της αποποινικοποίησης των ναρκωτικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ