ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Regional Growth Conference - Αρκουμανέας: Στόχος να εντείνουμε την επιδημιολογική επιτήρηση του ΕΟΔΥ

Regional Growth Conference - Αρκουμανέας: Στόχος να εντείνουμε την επιδημιολογική επιτήρηση του ΕΟΔΥ
Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στην Πάτρα βρέθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας προκειμένου να λάβει μέρος σε συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Regional Growth Conference που συνδιοργανώνει η εφημερίδα «Πελοπόννησος» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. 

«Η πανδημία κατέδειξε πόσο σημαντική είναι η ύπαρξη ενός δυνατού Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, πόσο χρήσιμος και απαραίτητος είναι και σε έκτακτες περιπτώσεις, αλλά και στην καθημερινή προάσπιση της Δημόσιας Υγείας», ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Ο κ. Αρκουμανέας αναφερόμενος στις δράσεις που αναπτύσσει τώρα και στο άμεσο μέλλον ο οργανισμός σημείωσε ότι «στόχος είναι να εντείνουμε την επιδημιολογική επιτήρηση και κυρίως να την ενισχύσουμε με την κατάλληλη τεχνολογία, ώστε να μπορούμε πολύ καλύτερα να επιτηρούμε όλα τα μεταδοτικά νοσήματα στη χώρα μας».

Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι ήδη σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής έχουν εξασφαλιστεί 10 εκατομμύρια ευρώ για να ενισχυθεί το κεντρικό εργαστήριο Δημόσιας Υγείας.

«Φιλοδοξούμε ότι θα γίνει το καλύτερο εργαστήριο στη χώρα και ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη κάτι που είναι πάρα πολύ σημαντικό για την επόμενη μέρα».

Ανέφερε ότι παράλληλα θα δημιουργηθεί ένα δίκτυο περιφερειακών εργαστηρίων Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το υπουργείο, τα οποία θα αναπτυχθούν σε περιοχές της χώρας, ενώ αναφερόμενος στις κινητές μονάδες τόνισε ότι «ήδη συζητάμε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε να επεκταθεί η διάρκεια του προγράμματος για μεγάλο χρονικό διάστημα και με ένα καινούργιο ρόλο στην μετά covid εποχή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ