ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση θα ασκήσει απόψε η ΝΔ

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση θα ασκήσει απόψε η ΝΔ
EUROKINISSI

Αποφασισμένος να απαντήσει σε υψηλούς τόνους αν προκληθεί από τον πρωθυπουργό σήμερα στη Βουλή στη συζήτηση για τη Δικαιοσύνη και τη διαφθορά είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος και αναμένεται να ασκήσει σκληρή κριτική στην κυβέρνηση κατηγορώντας την πως κάνει την Ελλάδα μια τριτοκοσμική χώρα.

Στη ΝΔ υποστηρίζουν πως σήμερα ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα κληθούν να απολογηθούν στους πολίτες για την ανεπάρκειά τους και κάνουν λόγο για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα μιλήσει, σύμφωνα με συνεργάτες του, πολιτικά και με στοιχεία για την ανικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί την οικονομική κρίση και το προσφυγικό και θα εξαπολύσει επίθεση στον πρωθυπουργό, τον οποίο και θα καταγγείλει πως προσπαθεί να χειραγωγήσει τη δικαιοσύνη και να εγκαθιδρύσει ένα κομματικό κράτος.

Στη ΝΔ εκτιμούν πως ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε αυτή τη συζήτηση στην παρούσα χρονική στιγμή με στόχο να αλλάξει την ατζέντα και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από μεγάλα προβλήματα που ο ίδιος δημιούργησε και ξεκαθαρίζουν πως ο κ. Μητσοτάκης είναι έτοιμος να απαντήσει και με στοιχεία, αν δεχτεί προσωπική επίθεση από τον Αλέξη Τσίπρα και όπως λένε, αν ανεβάσει τους τόνους ο πρωθυπουργός, θα υπάρξει ξεκάθαρη και στο ίδιο ύφος απάντηση.

Ήδη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Μάκης Βορίδης με ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό κάνει λόγο για “βαθιά αντιδημοκρατικές και ανήθικες πρακτικές της Κυβέρνησης, που πλήττουν συνταγματικά κατοχυρωμένες θεμελιώδεις Αρχές της Δημοκρατίας και ανθρώπινα δικαιώματα” κατηγορώντας τον πως “κατασκεύασε με δόλο προσωπική και πρωτίστως πολιτική συκοφαντία αδίστακτου Γκεμπελισμού εναντίον του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, με κύριο στόχο να πλήξει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.”

Χθες πάντως ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε την ανάγκη για μια γενναία αναθεώρηση του συντάγματος, τονίζοντας πως πλέον οι συνθήκες για κάτι τέτοιο έχουν ωριμάσει. Μιλώντας σε εκδήλωση του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου, ο Πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως “η νέα Ελλάδα που οραματιζόμαστε χρειάζεται νέο σύνταγμα”, και πως αυτή η αναθεώρηση πρέπει να ξεκινήσει από αυτή τη Βουλή.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως θα πρέπει η μεταρρύθμιση να είναι γενναία με αναβάθμιση της βουλής και του ρόλου του ΠτΔ, ενώ ζήτησε το σύνταγμα να διασφαλίζει την κυβερνητική θητεία η οποία όπως είπε μπορεί να είναι και 5ετής. Μάλιστα έστειλε μήνυμα προς τον Πρωθυπουργό επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρξει μια ευρύτερη συναίνεση προς αυτή την κατεύθυνση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ