ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξενογιαννακοπούλου: Για την κυβέρνηση δεν υφίσταται υπουργείο Εργασίας αλλά εργασιακής απορρύθμισης

Ξενογιαννακοπούλου: Για την κυβέρνηση δεν υφίσταται υπουργείο Εργασίας αλλά εργασιακής απορρύθμισης
ΙΝΤΙΜΕ

«Για την κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν υφίσταται Υπουργείο Εργασίας, αλλά Υπουργείο εργασιακής απορρύθμισης και συνδικαλιστικής καταστολής», αναφέρει σε δήλωσή της η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΤΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Στην ανακοίνωσή της με την οποία απαντά στην συνέντευξη του υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, στο «Βήμα της Κυριακής», η κ. Ξενογανακοπούλου αναφέρει:

«Ο Υπουργός Εργασίας κ. Χατζηδάκης με το αντεργατικό νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή και τις δηλώσεις του προκαλεί την κοινή γνώμη και προσβάλλει τη νοημοσύνη των εργαζομένων. Τη στιγμή μάλιστα που, με τις νέες διατάξεις του νομοσχεδίου, ουσιαστικά καταργείται το δικαίωμα στην απεργία, και με τη θέσπιση «αστικής ευθύνης» προβλέπονται τιμωρητικές διώξεις και εξοντωτικές συνέπειες για τα εργατικά σωματεία και τους συνδικαλιστές. Ρυθμίσεις που, επειδή πλήττουν κατάφωρα τα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα, επιχειρεί η κυβέρνηση να «δικαιολογήσει» δια της προσφιλούς της μεθόδου του κοινωνικού αυτοματισμού. Όσον αφορά στο ερώτημα που θέτει ο κ. Χατζηδάκης «ποιός σοβαρός άνθρωπος πιστεύει ότι θα ήταν δυνατό να καταργηθεί το οκτάωρο σε μια χώρα της ΕΕ;», να του απαντήσουμε ότι η πλειονότητα του ελληνικού λαού και το σύνολο των εργαζομένων αντιλαμβάνονται ότι το οκτάωρο καταργείται με το νομοσχέδιο της ΝΔ και τη θέσπιση με ατομική σύμβαση της δεκάωρης εργασίας χωρίς πρόσθετες αποδοχές, αλλά «πληρωμή» σε ρεπό!».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ