ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένταση στη Βουλή από την απόρριψη του αιτήματος για ενημέρωση Τσακαλώτου

Ένταση στη Βουλή από την απόρριψη του αιτήματος για ενημέρωση Τσακαλώτου
EUROKINISSI

Πυρ ομαδόν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δέχθηκε στη Βουλή η κυβέρνηση μετά την απόρριψη από την πλειοψηφία του αιτήματος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να ενημερώσει την επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, για την πορεία των διαπραγματεύσεων, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Το επιχείρημα που προέβαλλε ο πρόεδρος της επιτροπής Μάκης Μπαλαούρας πως το αίτημα δεν είχε συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών (των 2/5 των μελών της επιτροπής), προκάλεσε αντιδράσεις με τον Γιάννη Κουτσούκο να μιλά για "θεσμική εκτροπή" και "καθεστωτικές αντιλήψεις", που μόνον "η κα Θάνου και ο κος Παπαγγελόπουλος έχουν". Για "παραποίηση" του Κανονισμού κατηγόρησε την κυβερνητική πλειοψηφία ο Βασίλης Κεγκέρογλου.

Παρά το γεγονός ότι όλα τα κόμματα ζήτησαν να υπάρξει ενημέρωση, αυτή δεν έγινε και η Δημοκρατική Συμπαράταξη σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησε από την προγραμματισμένη συζήτηση του νομοσχεδίου.

"Η κυβέρνηση δεν έχει να κρύψει τίποτα", διαβεβαίωσε ο παριστάμενος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, που περνώντας στην αντεπίθεση κατηγόρησε την αντιπολίτευση για απόπειρα δημιουργίας πολιτικού θέματος.

"Η άρνηση της Κυβέρνησης προφανώς συνδέεται με την αδυναμία της να δικαιολογήσει τα πρόσθετα μέτρα ύψους 5,5 δις που θα επιβαρύνουν τους Έλληνες πολίτες, συνιστά όμως θεσμική εκτροπή που δεν είμαστε διατεθειμένοι να νομιμοποιήσουμε", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Ο Μάκης Μπαλαούρας δεσμεύθηκε πάντως, να συνεννοηθεί με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ώστε να προσέλθει στην επιτροπή και να την ενημερώσει για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ