ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πελώνη για προνόμια εμβολιασμένων: Το χρονοδιάγραμμα της υλοποίησής τους

Πελώνη για προνόμια εμβολιασμένων: Το χρονοδιάγραμμα της υλοποίησής τους
INTIME/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Στα προνόμια των εμβολιασμένων και πότε θα μπορούσαν να υλοποιηθούν αναφέρθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Απαντώντας μετά από σχετική ερώτηση είπε ότι «εάν δεν προχωρήσει ο εμβολιασμός όλου του ενήλικου πληθυσμού η συζήτηση για τα προνόμια δεν μπορεί να προχωρήσει πρακτικά».

Σε επόμενη ερώτηση, μάλιστα, αναφέρθηκε στον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 18-29 ετών για την οποία, όπως είπε, αναμένονται ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα η κυρία Πελώνη είπε ότι μέσα στην εβδομάδα θα υπάρχουν ανακοινώσεις για την αλλαγή στο ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας και στον ορίζοντα ανοίγματος και άλλων δραστηριοτήτων χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η κυρία Πελώνη παρατήρησε στην εισαγωγική της τοποθέτηση ότι «η επιδημιολογική εικόνα στη χώρα βελτιώνεται, αλλά παραμένει ευμετάβλητη».

«Το επιδημιολογικό φορτίο παρουσιάζει συνεχή, αλλά αργή αποκλιμάκωση και σε ορισμένες περιπτώσεις τοπικές εξάρσεις» πρόσθεσε η ίδια.

Όπως είπε «η συχνότητα των νέων κρουσμάτων σε ενήλικες άνω των 60 ετών έχει μειωθεί σημαντικά και η διάμεση ηλικία των νέων φορέων έχει κατέλθει στα 36 έτη. Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία μειώνονται. Οι νοσηλευόμενοι στη μεγάλη πλειονότητά τους είναι ανεμβολίαστοι».

«Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν τη σημασία των αυτοδιαγνωστικών τεστ και κυρίως των εμβολιασμών. Υποδεικνύουν ταυτόχρονα ότι οφείλουμε να τηρούμε τα μέτρα ατομικής και συλλογικής προστασίας, προκειμένου να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας, αλλά και να αποτρέψουμε νέα έξαρση» συνέχισε η κυρία Πελώνη.

Όπως τόνισε «έχουμε ευθύνη να εμβολιαστούμε για να αποκτήσουμε ασπίδα προσωπικής προστασίας και να χτίσουμε το τείχος ανοσίας στη χώρας μας. Ο εμβολιασμός είναι ο μόνος δρόμος προς την ελευθερία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ