ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μενδώνη για επίδειξη Dior: Τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες που ορίζει ο νόμος

Μενδώνη για επίδειξη Dior: Τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες που ορίζει ο νόμος
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ INTIME

Διαβεβαιώσεις ότι τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος για την επίδειξη μόδας του οίκου Dior στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και σε άλλα δύο μνημεία, έδωσε στη βουλή η Λίνα Μενδώνη.

Η υπουργός Πολιτισμού απαντώντας στη Βουλή σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Κώστα Ζουράρι από τον ΣΥΡΙΖΑ, υπεραμύνθηκε της απόφασης να πραγματοποιηθεί επίδειξη μόδας και πρόσθεσε: «Τηρήθηκαν οι εκ του νόμου διαδικασίες, που ορίζουν τις προϋποθέσεις για την φωτογράφηση και την κινηματογράφηση».

Σύμφωνα με την κ. Μενδώνη, η φωτογράφηση θα γίνει στους εξωτερικούς χώρους και όχι εντός των μνημείων. Σε ότι αφορά στο ποσό που θα καταβάλλει ο οίκος μόδας, ανέφερε ότι τα τέλη είναι αυτά που έχουν ήδη καθοριστεί από το 2011 για την χρήση μνημείων, ενώ απαντώντας στην αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ περί «τριάκοντα τυράννων», τόνισε ότι οι 30 αρχαιολόγοι που γνωμοδότησαν θετικά για την εκδήλωση είναι επιστήμονες εγνωσμένου κύρους.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί τέτοια προσέγγιση μιας Ελλάδας και ενός πολιτισμού εγκλωβισμένου στην ιδεοληψία, την απομόνωση και τη μιζέρια», είπε η υπουργός Πολιτισμού απαντώντας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που μεταξύ άλλων έκανε λόγο για «βδελύκτροπον» Dior , για «οπισθέλκουσες χανούμισσες που παρελαύνουν με εσώρουχα» και για «περισφύρια που θα περιφέρονται».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ