ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ: Σε «διάταξη μάχης» για την απεργία της 10η Ιουνίου

ΚΚΕ: Σε «διάταξη μάχης» για την απεργία της 10η Ιουνίου
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Ο μηχανισμός του ΚΚΕ βρίσκεται στο μάξιμουμ της κινητοποίησής του, προκειμένου να εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στη γενική απεργία της 10ης Ιουνίου.

«Το κόμμα είναι σε διάταξη μάχη για την απεργία», λένε στον Περισσό. Για το ΚΚΕ η μάχη ενάντια στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη για τα εργασιακά έχει κομβική σημασία. Κι αυτό γιατί, όπως υποστηρίζει ο Περισσός, το νομοσχέδιο:

-Καταργεί το οχτάωρο.

-Στραγγαλίζει το δικαίωμα στην απεργία

Στην Αθήνα το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση την Πέμπτη στις 10 π.μ. στα Προπύλαια, στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά στις 10 π.μ. στην πλ. Καραϊσκάκη.

Να μη ζήσουν σα σκλάβοι

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας, δήλωσε στο CNN Greece σχετικά με νόημα της απεργιακής κινητοποίησης της Πέμπτηε:

«Ό,τι και να κάνει η κυβέρνηση, τον τελευταίο λόγο τον έχουν οι εργαζόμενοι και ο μαζικός μαχητικός τους αγώνας. Μόνο αυτοί έχουν τη δύναμη να αχρηστεύσουν και να ακυρώσουν το αντεργατικό τερατούργημα και η απεργία στις 10/6 είναι μια μεγάλη ευκαιρία να δείξουν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να ζήσουν σαν σκλάβοι στον 21ο αιώνα.»

Η καμπάνια

Μέχρι τώρα τα στελέχη του κόμματος έχουν κάνει εκατοντάδες εκδηλώσεις, εξορμήσεις κι επισκέψεις σε χώρους δουλειάς

Σύμφωνα με κομματική πηγή, τα συμπεράσματα αυτής της μεγάλης καμπάνιας είναι ότι:

-Υπάρχει έντονη ανησυχία στις τάξεις των εργαζομένων για το νομοσχέδιο. Το ζήτημα δεν υποτιμάται και είναι γενικευμένη η εκτίμηση ότι το νομοσχέδιο θα επιδεινώσει κατά πολύ τη θέση των εργαζομένων. Επειδή ακριβώς διαπιστώνεται αυτή η διάχυτη ανησυχία, είναι καθημερινή η παρουσία στα ΜΜΕ του υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, προκειμένου να δίνει εξηγήσει.

-Είναι θετική η υποδοχή στο μήνυμα του ΚΚΕ. Ακόμα και όσοι-ες τοποθετούνται σε πολύ διαφορετικούς χώρους, μπαίνουν στη συζήτηση και δεν θεωρούν αδιάφορο το θέμα.

-Το μείζον πρόβλημα δεν είναι η αδιαφορία, αλλά η ηττοπάθεια. Τα στελέχη και τα μέλη του ΚΚΕ προσπαθούν να σπάσουν την αίσθηση ότι «δεν γίνεται τίποτα», ανεβάζοντας το ηθικό και την αυτοπεποίθηση των εργαζομένων.

Στη Βουλή

Την απόσυρση του νομοσχεδίου Χατζηδάκη ζήτησαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης και Θανάσης Παφίλης, με του ξεκίνησε η συζήτηση στην κοινοβουλευτική επιτροπή. Ο κ. Κατσιώτης είπε ότι δεν αφήνει τίποτα όρθιο και κάνει τις ανατροπές του αιώνα. Από τη μεριά του, ο κ. Παφίλης μίλησε για τερατούργημα το οποίο η κυβέρνηση θέλει να ψηφίσει με διαδικασίες «ψεκάστε - σκουπίστε - τελειώσατε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ