ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε εξέλιξη οι απεργιακές συγκεντρώσεις – Οι δηλώσεις Τσίπρα - Γεννηματά

Σε εξέλιξη οι απεργιακές συγκεντρώσεις – Οι δηλώσεις Τσίπρα - Γεννηματά

Παρόντες στις απεργιακές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας ήταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, ο γ.γ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάννης Βαρουφάκης. 

Στη δήλωσή του ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι η κυβέρνηση «για χάρη μιας μικρής ελίτ επιχειρηματιών βάζει στο στόχαστρο τον κόσμο της εργασίας, νομοθετεί περισσότερες ώρες δουλειάς, μικρότερο μισθό, νομοθετεί να πληρώνονται οι εργαζόμενοι με ρεπό»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι μία προοδευτική κυβέρνηση θα έρθει να ανατρέψει αυτές τις ρυθμίσεις του εργασιακού μεσαίωνα, να επαναφέρει τους εργαζόμενους σε συνθήκες αξιοπρέπειας.

«Ο κόσμος της εργασίας όμως είναι που θα δώσει ρεπό διαρκείας στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, στον κ. Μητσοτάκη και στους υπουργούς του», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Στο κέντρο της Αθήνας βρίσκεται και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ,Φώφη Γεννηματά.

Στο μήνυμά της για τις κινητοποιήσεις, η κυρία Γεννηματά δήλωσε:

«Το νομοσχέδιο ανοίγει την πόρτα στην εργασιακή αυθαιρεσία και τον αυταρχισμό. Εμείς ανοίγουμε έναν άλλο δρόμο της νέας αλλαγής με το πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ