ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άγρια κόντρα μεταξύ Τσίπρα και Τασούλα στη Βουλή

Άγρια κόντρα μεταξύ Τσίπρα και Τασούλα στη Βουλή
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Σφοδρή αντιπαράθεση είχαν στη Βουλή ο Πρόεδρός της Κώστας Τασούλας και ο Αλέξης Τσίπρας που θέλησε να παρέμβει εκτός διαδικασίας για να καταγγείλει την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό για απαξίωση του Κοινοβουλίου.

Η άρνηση του κ. Τασούλα να του δώσει το λόγο με το επιχείρημα ότι δεν προβλέπεται από τον Κανονισμό, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που τον κάλεσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

«Επειδή θέλω η Βουλή να διατηρηθεί στο ύψος της και δεν θέλω να δημιουργηθεί σκηνικό πολιτικού ακτιβισμού και στις επίκαιρες δεν επιτρέπονται ούτε μονόλογοι, ούτε μονόπρακτα, η συζήτηση ολοκληρώθηκε για την προστασία του κύρους του Κοινοβουλίου από κάθε κοινοβουλευτικό ακτιβισμό», σχολίασε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Ο Αλέξης Τσίπρας που ζητά για δεύτερη φορά εκτός διαδικασίας το λόγο, επέκρινε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι επιχειρεί να φιμώσει κάθε αντίθετη άποψη.

«Αυτός που παραβιάζει τον Κανονισμό δεν είμαι εγώ, αλλά πρωθυπουργός που γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τη Βουλή και επιχειρεί να φιμώσει κάθε αντίθεση φωνή τόσο στα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όσο και μέσα στο Ναό της Δημοκρατίας», είπε ο κ. Τσίπρας και στην αναφορά του Κώστα Τασούλα περί πολιτικού ακτιβισμού, είπε πως η Βουλή δεν είναι σκηνικό.

«Να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων κι όχι ως Πρόεδρος που δέχεται σκονάκια από συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, ποιο είναι το άρθρο που δεν μου επιτρέπει να μιλήσω ως αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην πρωθυπουργός; Μιλάτε για διαδικασία εν είδει παραστάσεως, δεν είναι σκηνικό η Βουλή», είπε και κάλεσε τον κ. Τασούλα να αναλογιστεί τις ευθύνες του. «Να μην υποπέσετε στο παράπτωμα να παριστάνετε τον πρόεδρο του κυβερνώντος κόμματος… Σταθείτε ως Πρόεδρος της Βουλής κι όχι ως Πρόεδρος ΝΔ», υποστήριξε.

Ο Κώστας Τασούλας απαντώντας ανέφερε οι πολιτικοί αρχηγοί μπορούν να παρεμβαίνουν στη νομοθετική εργασία, τις επερωτήσεις, τις προτάσεις μομφής αλλά και τις εξεταστικές αλλά όχι στη διασικασία των επίκαιρων ερωτήσεων.

Σημείωσε ακόμη, πως στο ήμισυ της θητείας της κυβέρνησης της ΝΔ ο πρωθυπουργός έχει απαντήσει σε 7 επίκαιρες ερωτήσεις και προκαλέσει 5 συζητήσεις για την ενημέρωση της Βουλής με δική του πρωτοβουλία, όταν -όπως είπε- επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ υποβλήθηκαν 160 ερωτήσεις και απαντήθηκαν μόλις 8.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ