ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος και Φίλης στο CNN Greece: Η γενική απεργία το πρώτο μεγάλο βήμα για την κοινωνία

Τζανακόπουλος και Φίλης στο CNN Greece: Η γενική απεργία το πρώτο μεγάλο βήμα για την κοινωνία
ΑΝΤΡΕΑ ΜΠΟΝΕΤΙ

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει την κλιμάκωση της αντιπαράθεσης για το νομοσχέδιο Χατζηδάκη με τις νέες ρυθμίσεις σχετικά με τα εργασιακά.

Η χτεσινή γενική απεργία κρίνεται πετυχημένη. «Ήταν η μεγαλύτερη απεργιακή κινητοποίηση των τελευταίων ετών», είναι η εκτίμηση που υιοθετούν άπαντες στην Κουμουνδούρου. Πολύ θετική εικόνα καταγράφουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και για την παρουσία του κόμματος στη διαδήλωση.

https://www.instagram.com/p/CP8OLpstvhT

Μαζική κινητοποίηση

Την αίσθηση που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ συνοψίζουν όσα δήλωσε στο CNN Greece o Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙZΑ είπε συγκεκριμένα:

«Ήταν μια μαζική κινητοποίηση, η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών. Αξίζει να σημειωθεί η μεγάλη προσέλευση κόσμου πέραν των οργανωμένων δυνάμεων, ενώ το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μαζικότατο. Η κυβέρνηση υπό την πίεση της λαϊκής συμμετοχής και φοβούμενη μια ακόμα πιο μεγάλης κινητοποίηση την άλλη Πέμπτη, σπεύδει να ολοκληρώσει τη διαδικασία της ψήφισης μέχρι την Τετάρτη. Το στοίχημα τώρα είναι να οργανωθεί μια ακόμα πιο μαζική κινητοποίηση τη μέρα της ψήφισης του νομοσχεδίου».

Δεν πείθει η κυβέρνηση

Πέρα από τον κόσμο που κατεβαίνει στο δρόμο, η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί ότι τα κυβερνητικά επιχειρήματα για το νομοσχέδιο δεν πείθουν την κοινωνία. Γι’ αυτό είναι η συνεχής η παρουσία του υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, στα ΜΜΕ. Επιπλέον, ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της κυβέρνησης επιχειρεί να κρατήσει το ενδιαφέρον των πολιτών μακριά από τα εργασιακά και το νομοσχέδιο Χατζηδάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί επίσης πολύ σημαντική τη παρουσία στη χτεσινή κινητοποίηση όλων των πολιτικών αρχηγών της προοδευτικής και αριστερής αντιπολίτευσης, διότι δείχνει ότι η κυβέρνηση έχει περιέλθει σε πολιτική απομόνωση.

Βγαίνουμε από το φόβο

Για την χτεσινή γενική απεργία και το πώς επηρεάζει τις πολιτικές εξελίξεις ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΖΑ, Νίκος Φίλης, είπε στο CNN Greece:

«Χθες έγινε ένα μεγάλο βήμα. Η κοινωνία βγαίνει σιγά σιγά από το φόβο της πανδημίας και διεκδικεί ένα αξιοβίωτο μέλλον. Εργασία, Υγεία, Παιδεία και Πολιτισμός συγκροτούν τις επείγουσες προτεραιότητες που θα έπρεπε το δημόσιο πρωτίστως να ικανοποιεί. Αλλά κάτι τέτοιο βρίσκεται στον αντίποδα των κυβερνητικών προτεραιοτήτων».

Ο κ. Φίλης προσέθεσε ότι:

«Εδώ και καιρό η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να κερδοσκοπήσει πολιτικά πάνω στην υγειονομική κρίση και τον φόβο που προκάλεσε. Εμπορευματοποιεί συλλογικά αγαθά, πολιτεύεται με αυταρχισμό και καταστολή. Η φωνή των χιλιάδων διαδηλωτών χτες, στην Αθήνα και σε σ’ όλη την Ελλάδα, λίγο μετά τα μαζικά εκπαιδευτικά συλλαλητήρια, η μαζική συμμετοχή στην απεργία, δείχνουν ότι η οργή μετατρέπεται σε καύσιμο αλλαγής. Ο ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα κόμματα της Αριστεράς, με τον αναγκαίο αναστοχασμό και τη διαμόρφωση εναλλακτικών προτάσεων, οφείλουν να σεβαστούν τη λαϊκή δυναμική και να συμβάλουν ενωτικά στην πολιτική της εκπροσώπηση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ