Για το Κυπριακό συζήτησαν Γκουτέρες - Τζόνσον στο περιθώριο της G7
Το Κυπριακό τέθηκε, μεταξύ άλλων διεθνών ζητημάτων, επί τάπητος κατά την κατ' ιδίαν συνάντηση που πραγματοποίησαν ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, και ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της G7.
Σε σχετική ανακοίνωση της Ντάουνιγκ Στριτ αναφέρεται πως «η ειρηνευτική διαδικασία στην Κύπρο» βρέθηκε μεταξύ άλλων διεθνών ζητημάτων που συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση.
Δεν γίνεται λόγος για το περιεχόμενο των απόψεων που αντάλλαξαν Γκουτέρες και Τζόνσον· η συζήτηση για το Κυπριακό ήταν στο πλαίσιο ευρύτερης ανταλλαγής θέσεων για διάφορα διεθνή θέματα όπως η κατάσταση στην Υεμένη, τη Συρία και τη Λιβύη.
Κατά τα λοιπά, ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι στηρίζει το όραμα του Γενικού Γραμματέα για έναν πιο ενοποιημένο ΟΗΕ και για παγκόσμια δράση ενάντια σε μελλοντικές πανδημίες και την κλιματική αλλαγή -ζητήματα που βρίσκονται στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής της G7.
SPONSORED
Νέο αδιέξοδο στην Ουκρανία: Το διπλωματικό «παιχνίδι» Πούτιν - Ζελένσκι με στόχο τον Τραμπ
23:00
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 68-58: Οι «πράσινοι» ισοφάρισαν σε 1-1 τη σειρά των τελικών
22:49
Ο Λίβανος καλεί το Ιράν να μην παρεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας
22:44
Πώς έγινε η αιματηρή συμπλοκή σε πρατήριο καυσίμων στη Ραφήνα - Βίντεο με το επεισόδιο
22:33