ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο
INTIME/© European Union

 «Η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο» επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες.

Στις εργασίες της Συνόδου, που ξεκινά ώρα 14:00 το μεσημέρι της Δευτέρας και ολοκληρώνεται ώρα 17:00, θα συμμετέχει και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο ΜΠάιντεν, για πρώτη φορά από την εκλογή του.

«Η Ελλάδα έρχεται να επενδύσει αυξημένους πόρους στις εξοπλιστικές της ικανότητες έτσι ώστε να είναι ακόμη πιο συνεπής στις συμμαχικές της υποχρεώσεις» ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, η Ελλάδα είναι μια χώρα σταθερότητας, η οποία τηρούσε τον στόχο της δαπάνης άνω του 2% του ΑΕΠ σε αμυντικές δαπάνες.

Ο πρωθυπουργός μίλησε και για τις προκλήσεις του κορωνοϊού και της κλιματικής αλλαγής, καθώς και για «αυταρχικά καθεστώτα που συνεχίζουν να χρησιμοποιούν υβριδικό οπλοστάσιο κατά των δημοκρατικών μας θεσμών».

Όπως σημείωσε, η ατζέντα του ΝΑΤΟ 2030 έρχεται να δώσει απαντήσεις σε όλες αυτές τις εξαιρετικά σύνθετες, όπως τις χαρακτήρισε, προκλήσεις, που απαιτούν αναπροσαρμογή στρατηγικής.

Διαβάστε επίσης: Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Οι επιδιώξεις της Αθήνας, η ατζέντα και το μήνυμα στους συμμάχους

Πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί στο κτήριο του ΝΑΤΟ με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα και αμέσως μετά με τον Βρετανό ομόλογό του Μπόρις Τζόνσον.

Στις 17:05 ώρα Ελλάδας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής που θα έχει διάρκεια μόλις τριών ωρών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει κατ΄ ιδίαν τετ-α-τετ συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ