ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Λιθουανία ο Δένδιας: Συνάντηση με τον ΥΠΕΞ Γκ. Λαντσμπέργκις

Στην Λιθουανία ο Δένδιας: Συνάντηση με τον ΥΠΕΞ Γκ. Λαντσμπέργκις
ΙΝΤΙΜΕ

Στο Βίλνιους βρίσκεται σήμερα Τρίτη 15 Ιουνίου, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπου θα έχει συνάντηση με τον Λιθουανό ομόλογό του Γκαμπριέλιους Λαντσμπέργκις (Gabrielius Landsbergis).

Η υποδοχή του κ. Δένδια, στην πρώτη του επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας, έγινε σε εγκάρδιο κλίμα από τον Λιθουανό υπουργό Εξωτερικών και σηματοδοτεί το άριστο επίπεδο των σχέσεων Ελλάδας και Λιθουανίας και την κοινή βούληση για προώθηση της συνεργασίας σε διμερές και ευρωπαϊκό επίπεδο, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

Στις διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών που ακολούθησε, μετά τη διμερή συνάντηση των δύο υπουργών, βρέθηκαν η ενίσχυση της συνεργασίας και οι εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο, Δυτικά Βαλκάνια και Ανατολική Γειτονία.

Ο κ. Δένδιας έγινε ακόμη δεκτός από την πρόεδρο του λιθουανικού Κοινοβουλίου Βικτόρια Σμίλιτε-Νίλσεν, με την οποία συζήτησε τις διμερείς σχέσεις και συνεργασία, με έμφαση στην κοινοβουλευτική διπλωματία, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Επίσης ο υπουργός Εξωτερικών έχει προσκληθεί να μιλήσει στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων του Κοινοβουλίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ