ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης σε συνδικαλιστές: Μην παίζετε με την αγωνία των μαθητών

Χατζηδάκης σε συνδικαλιστές: Μην παίζετε με την αγωνία των μαθητών
INTIME/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Έκκληση στους συνδικαλιστές που έχουν προγραμματίσει για αύριο κινητοποιήσεις να μην παίζουν με την αγωνία των μαθητών που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις απηύθυνε ο Κωστής Χατζηδάκης και άφησε υπαινιγμούς για την αλλαγή στάσης τους.

«Τι άλλαξε από την Παρασκευή που είχαν αποφασίσει 4ωρη στάση εργασίας μέχρι χθες; Ποιον εξυπηρετεί αυτή η αλλαγή στάσης; Τα θύματα θα είναι οι μαθητές που δεν θα μπορούν να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις», είπε και κάλεσε τα κόμματα να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους.

«Είστε με τους συνδικαλιστές ή με τους μαθητές και τους γονείς τους; Ξεκάθαρες απαντήσεις», είπε από το βήμα της Βουλής και αναγνώρισε πως οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλει που επίσης αντιδρούν με το νομοσχέδιο, αποφάσισαν να μεταθέσουν την ώρα της στάσης από τις 13.00 – 17.00. «Γιατί δεν συστήνετε να κάνουν και στο Μετρό το ίδιο πράγμα και να δώσουν τα παιδιά τις εξετάσεις τους; Ζητάω κάτι υπερβολικό;», ήταν το ερώτημα που απηύθυνε στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο Κωστής Χατζηδάκης που έχει δεχθεί σφοδρή κριτική όχι μόνον για το εργασιακό νομοσχέδιο αλλά και για άλλες νομοθετικές πρωτοβουλίες του κατά το παρελθόν, διερωτήθηκε για ποιο λόγο υπάρχει αυτή η εμπάθεια και το μίσος στο πρόσωπό του. «Οι περισσότερες επιθέσεις που δέχθηκα στην Βουλή δεν ήταν πολιτικές. Ηταν προσωπικές και δολοφονία χαρακτήρα. Δεν σας ενδιαφέρει το νομοσχέδιο. Έχετε άγχος σε σχέση με το πως πάτε στις δημοσκοπήσεις. Βγάζετε εμπάθεια και μίσος. Πρέπει να γνωρίζετε όμως ότι οι άνθρωποι που κατηγορείτε έχουν οικογένεια, διαδρομή και παρουσία στην πολιτική. Δεν είμαι καινούργιος. Εχω κριθεί κατ επανάληψη από την κοινωνία. Από το 2007 που κατεβαίνω εκλέγομαι σταθερά στις πρώτες θέσεις. Στις τελευταίες πήρα την πρώτη θέση στον Βόρειο τομέα», είπε και συνέχισε στον ίδιο προσωπικό τόνο.

«Bγήκε χθες ο αρχηγός σας. Δεν δίνω και τόσο μεγάλη σημασία. Είπε και εκείνος τα γνωστά κοσμητικά επίθετα. Όλοι είμαστε γνωστοί και ξέρουμε πόσο επιρρεπής είναι ο κ. Τσίρπας στο ψέμα. Αλλά θα μου επιτρέψετε να πω ότι όλοι κρινόμαστε από το έργο μας και την παρουσία μας», είπε και πρόσθεσε: «Είμαι περήφανος που γλιτώσαμε 1 εκατ ευρώ την ημέρα από την Ολυμπιακή. Που σώσαμε την ιστορία του ΟΣΕ. Είμαι περήφανος για την προσπάθεια εκσυγχρονισμού των περιφερειακών αεροδρομίων. Είμαι υπερήφανος που η μετοχή της ΔΕΗ από 1,2 ευρώ πήγε στα 9 ευρώ. Αυτά τα έκανα εγώ που με περιλούζετε με τόσα κοσμητικά επίθετα. Από εδώ και πέρα θα κριθούμε στην πράξη. Και εσείς και εγώ. Εσείς για όσα λέτε για το νομοσχέδιο και εμείς από τις διατάξεις από την ψηφιακή κάρτα, τις γονικές άδειες, τους πατεράδες που παίρνουν άδεια 14 ημερών. Θα κριθούμε από τους εργατοτεχνίτες που εξισώνονται με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και από τους ταχυμεταφορείς που αποκτούν δικαιώματα. Προχωρούμε με το σχέδιό μας και εσείς μπορείτε να πάρετε τις γαλέρες για να ταξιδέψετε προς τον Μεσαίωνα», ανέφερε και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για καλλιέργεια εικόνας μιζέριας και καταστροφής. Επικαλέστηκε μάλιστα, έκθεση της Man Power μεταξύ 42 χωρών, όπου η Ελλάδα βρίσκεται στην 4η θέση στον κόσμο για τις εργασιακές προοπτικές.

Να μην επιχειρήσει η κυβέρνηση να προβοκάρει την αυριανή απεργία, ζήτησε ο Θανάσης Παφίλης. «Αν έχετε στο μυαλό σας να προβοκάρετε την απεργία να ξέρετε ότι δεν είμαστε χθεσινοί», είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Στην εκτίμηση ότι η κυβέρνηση «συνειδητά, εμμονικά και με κορωνίδα το εργατικό νομοσχέδιο θέλει να πάει πίσω τη χώρα, να συντηρητικοποιηθεί και να χαϊδέψει τις πιο συντηρητικές απόψεις αλλά κυρίως να ξεπληρώσει γραμμάτια και να εξυπηρετήσει μεγάλα συμφέροντα» προέβη ο τέως Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ