ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός - ΚΙΝΑΛ: Ανεπίτρεπτη η σύγχυση για το εμβόλιο AstraZeneca

Κορωνοϊός - ΚΙΝΑΛ: Ανεπίτρεπτη η σύγχυση για το εμβόλιο AstraZeneca
Intime/ΚΙΝΑΛ

Ως «ανεπίτρεπη» και «επικύνδυνη» χαρακτήρισε το ΚΙΝΑΛ την σύγχυση που δημιουργήθηκε απο την Επιτροπή Εμβολιασμών.

«Η σύγχυση που δημιουργήθηκε με τις δηλώσεις της Επιτροπής Εμβολιασμών για το AstraZeneca είναι επικίδυνη και ανεπίτρεπτη», σχολίασε το Γραφείο Τύπου του ΚΙΝΑΛ.

Το Κίνημα Αλλαγής καλεί μάλιστα την Επιτροπή να εξηγήσει το λόγο για τον οποίο τροποποίησε την εισήγησή της και με ποια επιστημονικά δεδομένα το έπραξε γιατί οι ως τώρα αναφορές της δεν πείθουν και δημιουργούν προβληματισμό και ανησυχία στους πολίτες. «Η κυβέρνηση οφείλει να πάρει θέση.

Συνδέεται η τότε απόφασή της για τη χορήγηση του AstraZeneca, με το εσπευσμένο άνοιγμα των δραστηριοτήτων, λόγω της μακρόχρονης καραντίνας; Υπάρχει μεγάλη ευθύνη γι' αυτό. Στον εμβολιασμό απαιτείται σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες», επισημαίνει στο σχόλιό του το Κίνημα Αλλαγής.

Η Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγήθηκε στην κυβέρνηση να σταματήσει ο εμβολιασμός με το εμβόλιο της AstraZeneca σε ηλικίες κάτω των 60 ετών.Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο χορηγείται στη χώρα μας από την ηλικία των 30 ετών και πάνω. Η επιτροπή στηρίζει την απόφασή της αυτή στο γεγονός ότι ήδη υπάρχει επάρκεια εμβολίων στην Ελλάδα, ενώ προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς ο εμβολιασμός του πληθυσμού.

Η απόφαση αυτή ελήφθη σύμφωνα με την πρόεδρο της Επιτροπής Εμβολιασμών, καθώς στη χώρα μας παρατηρείται χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο. Η Μαρία Θεοδωρίδου επανέλαβε ότι το όφελος από τον εμβολιασμόεξακολουθεί να είναι μεγαλύτερο από τα θρομβοεμβολικά επεισόδια που έχουν παρατηρηθεί, επομένως παραμένει η σύσταση για συνέχιση του εμβολιασμού και στην δεύτερη δόση με το εμβόλιο της AstraZeneca.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ