Δένδιας: Στηρίζουμε ενεργά την ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων με τις χώρες του Κόλπου
Ανανεώθηκε:
«Το υπουργείο Εξωτερικών θα εξακολουθήσει να στηρίζει ενεργά κάθε πρωτοβουλία περαιτέρω ενίσχυσης των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων με τις χώρες του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου και της εν γένει ενδυνάμωσης των παραδοσιακών, φιλικών μας δεσμών» σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε χαιρετισμό του στη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο, με αντικείμενο επιχειρηματική συνάντηση μεταξύ της Ελλάδας και των χωρών μελών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, «GREECE-GCC countries e-Business Gathering».
Στην ομιλία του, ο υπουργός πρόβαλε την προωθούμενη στρατηγική εξωστρέφειας της Ελλάδας, ιδιαίτερα με τις χώρες του Κόλπου, με τις οποίες η Ελλάδα συνεχίζει να εμβαθύνει και να διευρύνει ουσιαστικά τις σχέσεις της.
«Η Ελλάδα στοχεύει στην περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών επαφών με τις αραβικές χώρες, καθώς ο μετασχηματισμός των οικονομιών των χωρών, μας προσφέρει ακόμη περισσότερες ευκαιρίες συνεργασίας» επισήμανε.
«Άλλωστε, η πολυετής ελληνική επιχειρηματική παρουσία, σε πολλές αραβικές χώρες, αποτελεί ισχυρότατη βάση, πάνω στην οποία μπορούμε να δομήσουμε τη μελλοντική οικονομική και εμπορική μας συνεργασία» προσέθεσε ο υπουργός Εξωτερικών.
Ο κ. Δένδιας ανέφερε ακόμη ότι η ανταλλαγή επιχειρηματικών αντιπροσωπειών έχει πολλαπλασιαστική επίδραση στην ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων, καθώς και στη συνεργασία στο πεδίο των επενδύσεων, και προσέθεσε πως «οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις και εθνικές στρατηγικές, που παρατηρούνται τελευταίως στα κράτη-μέλη της Συνεργασίας του Κόλπου, δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες οικονομικής ανάκαμψης και κατάλληλο επενδυτικό κλίμα».
Πρόγραμμα πλειοδοτικών δημοπρασιών για οργανωμένες παραλίες και αιγιαλούς - Πότε λήγει η προθεσμία
01:00
Έρχεται το Voucher των 750 ευρώ από την ΔΥΠΑ - Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά
00:30
Τζόρτζια Μελόνι: Η Ιταλία αναπτύσσει φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού της στην Κύπρo
23:55
ΗΠΑ και Ισραήλ χτύπησαν για πρώτη φορά εγκαταστάσεις υποδομών στο Ιράν- Τραμπ: «Κανένας συμβιβασμός»
23:45