ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καυγάς με πρωταγωνιστή τον Μπογδάνο στη Βουλή

Καυγάς με πρωταγωνιστή τον Μπογδάνο στη Βουλή
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ INTIME

Μαλλιά κουβάρια έγιναν στη Βουλή με αφορμή την πρόταση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου να παρακρατείται 100 ευρώ από τη βουλευτική αποζημίωση εκείνου του βουλευτή που θα «συλλαμβάνεται» να ψεύδεται.

«Είπες ότι κατοχυρώνεται το 8ωρο. Με τη διευθέτηση χρόνου όμως καταργείται. Φέρε τώρα το 100ευρω για κουπόνια για το κόμμα», τον προκάλεσε ο Θανάσης Παφίλης, ανεβάζοντας στα ύψη το κοινοβουλευτικό θερμόμετρο.

Από του βήματος ο βουλευτής επέκρινε τα κόμματα της αντιπολίτευσης για fake news και διαστρέβλωση του περιεχομένου του εργασιακού νομοσχεδίου. Αποκορύφωμα χαρακτήρισε την πληρωμή των υπερωριών με ρεπό προτείνοντας να υπάρξει ποινή παρακράτησης 100 ευρώ από τη βουλευτική αποζημίωση για τους βουλευτές που ψεύδονται.

Η πρόταση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου και η αντίδραση του Θανάση Παφίλη προκάλεσαν νέο γύρο έντασης με τον βουλευτή της ΝΔ να ζητά το λόγο επί προσωπικού και την προεδρεύουσα Σοφία Σακοράφα να τον αρνείται. Ο Ιάσων Φωτήλας που τον διαδέχθηκε στο βήμα τον κάλεσε να ρίξει τους τόνους, ενώ κι ο Σίμος Κεδίκογλου του ζήτησε να σταματήσει. «Σε μένα το λες;» φέρεται να απάντησε εκείνος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ